Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Το αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε ο πρωτεργάτης της χούντας, Γιώργος Παπαδόπουλος με την σύζυγό του κατά την διάρκεια της επταετίας, τοποθετήθηκε μέσα στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου για τις ανάγκες του φετινού εορταστικού Μύλου των Ξωτικών.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης «e-trikala», Οδυσσέας Ράπτης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Ραδιοφωνική Λέσχη, το συγκεκριμένο μικρό αεροπλάνο εκποιήθηκε χρόνια πριν από το ελληνικό κράτος, καταλήγοντας στα χέρια ενός ιδιώτη στη Ζάκυνθο.

Έτσι, η e-trikala κατάφερε να το πάρει στα δικά της χέρια δίνοντας ως αντάλλαγμα το καράβι των πειρατών, που μερικά χρόνια πριν αποτελούσε το βασικό θέμα του Μύλου των Ξωτικών.

Όπως επίσης εξήγησε ο κ. Ράπτης, το μικρό αεροσκάφος δεν ήταν σε καλή κατάσταση κι ούτε μπορεί να πετάξει, ωστόσο μέσα του έχει μια πολυτέλεια με βελούδινα καθίσματα, τηλέφωνο κ.ά. «Η σκέψη για την απόκτησή του έγινε προκειμένου να πούμε στον κόσμο πως ο Μικρός Πρίγκιπας ήρθε φέτος στα Τρίκαλα με αεροπλάνο», ανέφερε.

«Με τις δημόσιες δηλώσεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης και στα τοπικά ΜΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της e-Trikala,φέρεται να «διαφημίζει» τις ανιστόρητες ιδιότητες αυτού του κατασκευάσματος, προμοτάροντας ουσιαστικά την έλευση των απανταχού στην επικράτεια νοσταλγών της Χούντας στην πόλη μας, προκειμένου να «αποτίσουν φόρο τιμής» στους απριλιανούς φασίστες πραξικοπηματίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 Τρικάλων.

«Το κουφάρι αυτό στάζει αίμα χιλιάδων αγωνιστών της Δημοκρατίας που πέθαναν ή βασανίστηκαν στον αγώνα ενάντια στην εφτάχρονη τυραννία, στάζει αίμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και καλό θα ήταν σε όσους το επισκέπτονται, η διοίκηση της e-trikala και οι υπεύθυνοι του «Μύλου των Ξωτικών» να χορηγούν πετσέτες για να σκουπίζουν τα χέρια τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ Τρικάλων:

«Η επαίσχυντη απόφαση της διοίκησης Κωτούλα-Ράπτη για λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης της e-Trikala και συνακόλουθα της Δημοτικής Αρχής, να αγοράσει και να εκθέσει μετατρέποντας σε ατραξιόν για μικρά παιδιά, το ιδιωτικό αεροπλάνο του φασίστα δικτάτορα, επίορκου πραξικοπηματία και προδότη της χώρας Παπαδόπουλου, αποτελεί πρόκληση για την Τρικαλινή κοινωνία.

Καθιστώντας το κουφάρι αυτού του αεροπλάνου, ιδιοκτησία της e-trikala μέσω ανταλλαγής περιουσιακού στοιχείου του Δήμου, για το οποίο δαπανήθηκαν πάνω από 20.000 ευρώ για να κατασκευαστεί, αποδεικνύεται ότι εκτός από την ιστορική της μνήμη, η δημοτική αρχή έχει απωλέσει και κάθε έννοια χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος .

Και όχι μόνο αυτά.

Με τις δημόσιες δηλώσεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης και στα τοπικά ΜΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της e-Trikala,φέρεται να «διαφημίζει» τις ανιστόρητες ιδιότητες αυτού του κατασκευάσματος, προμοτάροντας ουσιαστικά την έλευση των απανταχού στην επικράτεια νοσταλγών της Χούντας στην πόλη μας, προκειμένου να «αποτίσουν φόρο τιμής» στους απριλιανούς φασίστες πραξικοπηματίες.

Γνωρίζουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή με τον προηγούμενο της επικεφαλής είχε αρνηθεί την ονοματοδοσία δημοτικής οδού προς τιμήν του Άρη Βελουχιώτη. Αυτό το κατανοούμε στα πλαίσια της διαφορετικής αποτίμησης του ιστορικού ρόλου του καθενός.

Αλλά ότι θα αγόραζαν δαπανώντας τουλάχιστον 20.000 ευρώ και θα εξέθεταν ως κεντρικό θέμα  του φετινού «Μύλου των Ξωτικών» στα μάτια μάλιστα μικρών παιδιών το κουφάρι του ιδιωτικού αεροπλάνου του αιμοσταγή και προδότη της Κύπρου δικτάτορα Παπαδόπουλου, αυτό μόνο από επιγόνους  υμνητών της Χούντας και στελεχών της ΕΠΕΝ θα μπορούσαμε να το περιμένουμε.

Το κουφάρι αυτό στάζει αίμα χιλιάδων αγωνιστών της Δημοκρατίας που πέθαναν ή βασανίστηκαν στον αγώνα ενάντια στην εφτάχρονη τυραννία, στάζει αίμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και καλό θα ήταν σε όσους το επισκέπτονται, η διοίκηση της e-trikala και οι υπεύθυνοι του «Μύλου των Ξωτικών» να χορηγούν πετσέτες για να σκουπίζουν τα χέρια τους.