Ο ΜΠΕΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Σκηνές έντασης, με ύβρεις εναντίον πολιτών, εκτυλίχθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, με αφορμή τον ξυλοδαρμό συμβούλου από «μασκοφόρο», μέλος της δημοτικής παράτασης του Αχιλλέα Μπέου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ενημερωτικού ιστότοπου gegonotanews, η εξ αναβολής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε «παρουσία σεκιουριτάδων» της δημοτικής αρχής, αμαυρώθηκε από ένταση, φωνές, γιουχαΐσματα και μηνύσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά δύο πολιτών.

Ο δήμαρχος Βόλου αρνήθηκε να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τον ξυλοδαρμό του Κ. Γαργάλα από το μέλος της παράταξης Μπέου, με τον δήμαρχο Βόλου να αποκαλεί «κοπρίτες» τους πολίτες και να φωνάζει προς τους πολίτες «ο Βόλος είμαστε εμείς…».

Στη συνεδρίαση πήγαν να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση που δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Ζαχείλα, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Μπέου, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων.

«Βλέπετε ποιοι φέρνουν τους μπαχαλάκηδες; Αυτοί που δεν θέλουν να υπηρετήσουν την πόλη, αλλά εξαπάτησαν τους πολίτες με ψέματα και σπέκουλα για να προκαλούν μπάχαλο. Θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί», είπε ο Αχιλλέας Μπέος, με αποτέλεσμα να τον αποδοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι πολίτες. Εκείνος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους ζητώντας να έρθει η αστυνομία και υπέδειξε δύο πολίτες εναντίον των οποίων υπέβαλε μήνυση για διατάραξη της συνεδρίασης και ζήτησε τη σύλληψή τους.

Ένας εξ αυτών είναι ο αδελφός του Κώστα Γαργάλα, Γιώργος. 

Στην ανακοίνωσή του που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κώστας Γαργάλας, της παράταξης ΛΑΣ, αναφέρει σχετικά με τη μήνυση:

«Προφανώς και καθόλου τυχαία η επιλογή. Απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού του Βόλου και όσων διεκδικούν το δίκαιο εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου απαντούμε: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

Τονίζει δε ότι «η φωτογραφία που αναρτάται προκαλεί πολιτικούς συνειρμούς και συσχετίσεις που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας. Είναι η στιγμή που ο Μπέος δείχνει έναν από τους δυο συμπολίτες που μηνύθηκαν και στα πλαίσια του αυτοφώρου». Είναι η φωτογραφία στην αρχή του ρεπορτάζ και αναρτήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γαργάλα.