ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΕΠΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Καμία πληρωμή, για το 2024, δεν έχει γίνει για το επίδομα ενοικίου προς τους πλημμυροπαθείς του Βόλου, καθώς έχουν να λάβουν χρήματα από το συγκεκριμένο επίδομα, από τα τέλη του 2023.

Η πρώτη δόση, που αφορούσε τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023, καταβλήθηκε εμπρόθεσμα στα τέλη του περασμένου έτους. Από τότε δεν έχει γίνει άλλη πληρωμή κι έτσι να εκκρεμεί η πληρωμή για το τρίμηνο Ιανουάριος, Φεβρουάριο, Μάρτιος.

Την ίδια στιγμή εκπνέει και το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δηλαδή, οι πληρωμές που αφορουν για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας taxydromos, «στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι δεν ξέρουν πότε θα αποζημιωθούν για να ξεκινήσουν τις επισκευές στα κατεστραμμένα σπίτια τους, προστίθενται και οι υπερβολικές καθυστερήσεις στη χορήγηση της επιδότησης ενοικίου ή του επιδόματος συγκατοίκησης».

Οι πληρωμές είναι στην ευθύνη του Χρήστου Τριαντόπουλου, υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς τις αποφάσεις πληρωμής εκδίδει η  Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση προσωρινής στέγασης που χορηγείται στους δικαιούχους έχει οριστεί μηνιαίως στο ποσό των 300 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, 350 ευρώ για οικογένειες δύο ατόμων, 400 ευρώ για οικογένειες τριών ατόμων, 450 ευρώ για οικογένειες τεσσάρων ατόμων, ενώ το ανώτερο ποσό ανέρχεται στα 500 ευρώ μηνιαίως για οικογένειες περισσότερων ατόμων.