«ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ ΔΟΓΜΑ …ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ 

Το πρώτο βήμα για την επάνοδό του στην ενεργή πολιτική δράση, μετά την αποχώρησή του από την Χαριλάου Τρικούπη τον περασμένο Ιούνιο, έκανε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάζοντας τις θέσεις για τα μείζονα διεθνή αλλά και εσωτερικά ζητήματα.

«Θα είμαι παρών για να συνδράμω στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες προς όφελος της πατρίδας και του λαού. Θα είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου της πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανέδειξε την ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης, με προμετωπίδα το «Εμπρός! Ολα για την Ελλάδα».

Δήλωσε κεντρώος μεταρρυθμιστής καθώς, όπως είπε, «χρειάζεται πολιτική βούληση, χρειάζεται αποφασιστικότητα, χρειάζεται τεχνογνωσία για να κάνεις μεταρρυθμίσεις. Τι δεν χρειάζεται; Ευχολόγια, υπεραναλύσεις και διανοητικοί περίπατοι, φοβικότητα».

Έθεσε ως μείζον πολιτικό ζήτημα τη γραφειοκρατία και την αξιολόγηση και υποστήριξε τη δημιουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Τάχθηκε εναντίον κάθε συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και κατέκρινε το ΠΑΣΟΚ κι όσα είπε ο Ν. Ανδρουλάκης για σύμπλευση και συνεργασία των «προοδευτικών δυνάμεων». «Να μας πούνε όσοι το υποστηρίζουν αυτό, πρώτα απ΄όλα ποιες είναι αυτές οι «προοδευτικές» δυνάμεις. Με ονόματα να μιλήσουν για συνεργασίες».

Για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η Χαμάς είναι τρομοκράτες αλλά «δεν είναι η Παλαιστίνη, αλλά και η Παλαιστίνη δεν είναι η Χαμάς», επικρίνοντας τις απόψεις που αποφεύγουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε πως περισσεύει η υποκρισία και ο αντισημιτισμός που σηκώνει κεφάλι χωρίς να παραβλέπεται η απώλεια των αμάχων. «Όσοι βλέπουν την εξωτερική πολιτική ως ευκαιρία αντιπολίτευσης και καταλήγουν να τοποθετούνται άκριτα σε ζητήματα που απαιτούν υπευθυνότητα, λογική και ενίοτε τόλμη, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πατρίδας», υποστήριξε.

Με αφορμή το Μεταναστευτικό ο κ Λοβέρδος μίλησε για ισλαμική τρομοκρατία και τόνισε ότι η παράτυπη μετανάστευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του 21ου αιώνα και τάχθηκε υπέρ κάθε μέτρου για να υπάρξει δημόσια ασφάλεια αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Χάρη Δούκα και την άποψή του για τις κάμερες.