ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Για «υπέρμετρη αστυνομική βία» στην πορεία για τον έναν χρόνο από το δυστύχημα των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου, έκαναν λόγο μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, σε χθεσινη (11/03) συνέντευξη Τύπου, στην οποία ήταν επίσης παρόντες δύο συλληφθέντες φοιτητές και μία τραυματίας.

Από τις τοποθετήσεις και τις μαρτυρίες έγινε ξεκάθαρο πως η Ελληνική Αστυνομία και η κυβέρνηση επέλεξαν να απαντήσουν με βία και καταστολή σε μια μαζική πορεία που απαιτούσε δικαίωση για το έγκλημα στα Τέμπη.

Η συντονίστρια της Οργάνωσης Βάσης Θερμαϊκού του ΜέΡΑ25, Μαρία Στεργιάδου, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό των ΜΑΤ που τη σημάδευσε και έριξε σε ευθεία βολή εναντίον της.

Οι φοιτητές, Παναγιώτης Μ. και Πάνος Μ., εξιστόρησαν τις βίαιες συλλήψεις τους, και περιέγραψαν την επίθεση των ΜΑΤ που τους χτύπησαν, τους έριξαν βίαια και αναίτια στο έδαφος, και έριχναν απρόκλητα χημικά, δακρυγόνα και κρότου λάμψης κατά των διαδηλωτ(ρι)ών. 

Τα μέλη του ΚΙΑΘ αναφέρθηκαν στο γενικότερο πλαίσιο δολοφονικών πρακτικών και αυθαιρεσίας της ΕΛΑΣ και στους κινδύνους για τους πολίτες, ενώ έκαναν σαφές πως το Κοινωνικό Ιατρείο θα σταθεί δίπλα στα θύματα της αστυνομικής βίας και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

«Το Κοινωνικό Ιατρείο θα σταθεί δίπλα τους και θα τους στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις» δήλωσε το μέλος του Μαργαρίτα Μαργαρίτη και πρόσθεσε: «Η ρίψη ευθείας βολής κρότου λάμψης, η παρατεταμένη χρήση χημικών, η αγριότητα των συλλήψεων, τα χτυπήματα με γκλομπ ανάποδα, πρέπει να σταματήσουν, πριν προκαλέσουν απώλεια ζωής».

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου το μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25, Ρένα Παπαδοπούλου, το ΜέΡΑ25 καταγγέλλει το κρεσέντο καταστολής της ΕΛΑΣ, στηρίζει τον αγώνα του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και στέκεται δίπλα στα θύματα της αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας, και καταστολής.