ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Γ. ΜΑΓΓΟΣ

Την εξαίρεση του εισαγγελέα ο οποίος κλήθηκε πρόσφατα να χειριστεί την υπόθεση βασανισμού του Βασίλειου Μάγγου από αστυνομικούς, ζητά ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος, καταγγέλλοντας συγκάλυψη.

Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνει ο πατέρας του 26χρονου φοιτητή, που πέθανε λίγο καιρό μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, πρόκειται για τον ίδιο εισαγγελέα που αρχικά είχε ρίξει στα μαλακά τους εμπλεκόμενους.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για λάθος και ότι η εξαίρεση του κ. Παπαϊωάννου από την υπόθεση είναι μονόδρομος. Σε αντίθετη περίπτωση η δίκη δεν έχει κανένα νόημα. Ας μας ταχυδρομήσουν και την απόφαση του δικαστηρίου τους στο σπίτι μας», καταλήγει η ανάρτηση του Γ. Μάγγου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Μάγγου:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Εισαγγελία Βόλου μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, χρέωσε την υπόθεση του παιδιού μας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κ. Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την από 27-2-2024 παραπάνω Διάταξη, κατηγορούμενοι τώρα είναι έξι αστυνομικοί για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις: 1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή 2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή 3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και 4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία.

Ο κ. Παπαϊωάννου όμως είναι αυτός ο ίδιος εισαγγελέας, που είχε χρεωθεί αρχικά την υπόθεση και την είχε στείλει στο Μονομελές, κατηγορώντας μόνο τρεις αστυνομικούς και μόνο για πλημμελήματα…

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για λάθος και ότι η εξαίρεση του κ. Παπαϊωάννου από την υπόθεση είναι μονόδρομος.

Σε αντίθετη περίπτωση η δίκη δεν έχει κανένα νόημα. Ας μας ταχυδρομήσουν και την απόφαση του δικαστηρίου τους στο σπίτι μας. Εξάλλου τέσσερα χρόνια όλα στα παρασκήνια γίνονται. Ας γνωρίζουν όμως ότι τότε απέναντί τους δεν θα είμαστε μόνο εμείς, αλλά και η κοινωνία που συμπαραστέκεται στην υπόθεσή μας.

Όχι στη συγκάλυψη εγκληματιών. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΑΓΓΟ».