Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΛΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Σε 28 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σήμερα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε για την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν 10 άνδρες και 18 γυναίκες, μεταξύ των οποίων είναι και 9 αλλοδαποί.

Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής για να εκκενώσουν την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε από το βράδυ της Δευτέρας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό για τη σφαγή στη Γάζα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατά περίπτωση φθορές και απείθεια και πιθανότατα  οι συλληφθέντες θα περάσουν αύριο δικάσιμο.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη Νομική αλλά και έξω από τη ΓΑΔΑ. Επίσης το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νομική, ενόψει και των αυριανών κινητοποιήσεων για το παλαιστινιακό.

Την αστυνομική καταστολή των κινητοποιήσεων για την Παλαιστίνη και την εισβολή της ΕΛΑΣ στην Νομική Αθηνών καταγγέλλει η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά. κάνοντας λόγιο για αυταρχισμό και περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Aνατρεπτική Οικολογική Αριστερά καταδικάζει την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική.

Ενώ στα πανεπιστήμια όλου του πλανήτη οι φοιτητές κινητοποιούνται στο πλευρό της Παλαιστίνης, στην Αθήνα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να εισβάλει στη Νομική σε ένα ακόμα κρεσέντο αυταρχισμού!

Το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί “ελληνικής παραφωνίας” για τους δύο μήνες κινητοποιήσεων των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατέρρευσε με την παγκόσμια φοιτητική εξέγερση. Οπότε επιδιώκει να πάρει ρεβάνς απαντώντας με καταστολή και άρση του πανεπιστημιακού ασύλου!

Εν όψει των ευρωεκλογών, ο αυταρχισμός και η περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι η μόνη προεκλογική εκστρατεία που μπορεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία ώστε να συσπειρώσει την εκλογική της βάση και να αποκρύψει από την δημόσια σφαίρα τις πολιτικές ακρίβειας, φτώχειας και ιδιωτικοποιήσεων που επιβάλλει!

Το πανεπιστημιακό άσυλο και η μαζική δράση των φοιτητικών συλλόγων αποτελούν τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Φοβάται την φοιτητική νεολαία που ήταν δύο μήνες στο δρόμο αποτελώντας την πραγματική αντιπολίτευση στα σχέδια της για κατάργηση της Δημόσιας, Δωρεάν Παιδείας. Έτσι, δρα προληπτικά ώστε να καταστείλει τις δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται ανηλεώς από το κράτος του Ισραήλ.

Εξάλλου, η κυβέρνηση της ΝΔ, συντάσσεται πλήρως με τις ΗΠΑ και Ε.Ε. που συνεχίζουν να στηρίζουν την γενοκτονική δράση του ισραηλινού στρατού και συνεχίζουν να στέλνουν οπλισμό για να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Γάζας.

Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό άσυλο και τη φοιτητική νεολαία

Αλληλεγγύη στην Γάζα και τον παλαιστινιακό λαό

Αθώωση όλων των συλληφθέντων».

Την αστυνομική εισβολή στην Νομική Σχολή καταγγέλλει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορούσε να λείπει απ τον χορό της παγκόσμιας καταστολής ενάντια στο αναπτυσσόμενο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε όλο τον κόσμο.

Υποστηριχτές των δολοφόνων του κράτους του Ισραήλ, “πρόθυμοι” υπηρέτες της ματοβαμμένης πολιτικής των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, δεν διστάζουν να βάλουν το χέρι τους σε μια πολιτική που σέρνει όλη την περιοχή στον πόλεμο.

Άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Κλιμάκωση του αγώνα και στα πανεπιστήμια και παντού για να σταματήσει η γενοκτονία του κράτους του Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Γάζα».