ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ένας 72χρονος καρκινοπαθής αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του στην Κρήτη, καθώς δεν άντεχε άλλο τους πόνους από την ασθένεια, ενώ περίμενε αρκετό καιρό το φάρμακο της χημειοθεραπείας που δεν υπήρχε στα φαρμακεία.

Το θέμα είχε αναδειχθεί πριν από μερικές ημέρες από το Ράδιο Κρήτη και είχε ξεκινήσει προσπάθεια να βρεθεί το φάρμακο που δεν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, όμως ο 72χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του την Κυριακή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όγκος στον πνεύμονα από τα 6 εκατοστά είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες στα 9,5 με αποτέλεσμα να έχει φρικτούς πόνους. 

Η τραγική ειρωνεία είναι πως μετά την κινητοποίηση το φάρμακο έφτασε στο Ηράκλειο και η πρώτη χημειοθεραπεία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σήμερα. 

Ο άτυχος 72χρονος Γιάννης Τουρνάς που οι Ηρακλειώτες τον γνώριζαν καθώς ήταν πωλητής βιβλίων σε λαικές,  δεν άντεξε να υποφέρει και με μια θηλιά στο λαιμό του έδωσε τέλος στη ζωή του αφήνοντας ένα συγκλονιστικό σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετούσε ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία, πέφτοντας ουσιαστικά θύμα του ΕΣΥ.

Στο Ράδιο Κρήτη μίλησε ξάδελφος του 72χρονου, ο οποίος δήλωσε «μιλήσαμε είπε τελευταία φορά την Κυριακή και ουσιαστικά ήταν σαν να μας αποχαιρετούσε το ίδιο έκανε με όλους ευχαριστώντας τους για όλα. Τρέξαμε εμείς και τα παιδιά του αλλά δυστυχώς δεν τον προλάβαμε».

Ο ίδιος ανέφερε πως ο ξαδελφός υπογράμμισε την ταλαιπωρία που είχε περάσει ο 72χρονος, καθώς δεν μπορούσε να κάνει ούτε την εξέταση με το ειδικό μηχάνημα PET SCAN στο ΠΑΓΝΗ, με την επόμενη λύση να ήταν η μετάβαση στην Αθήνα, όμως δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα.