ΓΑΛΛΙΑ: ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Πρωτιά της γαλλικής ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες, προβλέπεται ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν, στου οποίου το ευρωψηφοδέλτιο επικεφαλής θα είναι ο γραμματέας του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά, να προηγείται συγκεντρώνοντας το 28% των ψήφων, ενώ η προεδρική πλειοψηφία του Μακρόν, της οποίας ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου δεν είναι ακόμη γνωστός, εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 19% των προθέσεων ψήφου.

Η γαλλική ακροδεξιά ίσως αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη, με σημαντική διαφορά από την κυβερνητική παράταξη που έρχεται δεύτερη, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα « Les Echos ».

Η δημοσκόπηση εμφανίζει το κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν, στου οποίου το ευρωψηφοδέλτιο επικεφαλής θα είναι ο γραμματέας του κόμματος Ζορντάν Μπαρντελά, να προηγείται συγκεντρώνοντας το 28% των ψήφων, ενώ η προεδρική πλειοψηφία του Εμανουέλ Μακρόν, της οποίας ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου δεν είναι ακόμη γνωστός, εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 19% των προθέσεων ψήφου.

Την τρίτη θέση εμφανίζεται να καταλαμβάνει με 9% το Σοσιαλιστικό κόμμα, ενώ ακολουθούν τα κόμματα των Οικολόγων και των Ρεπουμπλικάνων με 8% το καθένα. Ποσοστό 7% εμφανίζονται να έχουν το επίσης ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, όπου επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου θα είναι η ανιψιά της Λεπέν, η Μαριόν Μαρεσάλ, καθώς επίσης και η Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ενώ περί το 3% θα κυμανθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα.