Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό", Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«ΓΑΛΑΖΙΟΙ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ «ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ» ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Αυξάνεται η εσωκομματική πίεση προς τον Κώστα Καραμανλή σε σχέση με την πολιτική στάση του έναντι του εγκλήματος των Τεμπών, κυρίως σε σχέση με το γεγονός ότι αντί να αποχωρήσει από εκλογικές υποψηφιότητες, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Την πίεση στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο ενέτεινε και το τελευταίο κύμα δημοσκοπήσεων που αποτυπώνει τη μείωση των γαλάζιων ποσοστών, στο σκέλος της πρόθεσης ψήφου καθώς και την συρρίκνωση της πρωθυπουργικής δημοτικότητας, λόγω και της μη απόδοσης ευθυνών για την ανείπωτη τραγωδία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι εάν ήταν ο ίδιος στη θέση του Κώστα Καραμανλή δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές, επικρίνοντας έτσι τη στάση του πρώην υπουργού Μεταφορών που μετά την τραγωδία στα Τέμπη επέλεξε να μην αφήσει τη βουλευτική έδρα αλλά να ανανεώσει τη θητεία του.

Τη σκυτάλη πήρε, λίγο αργότερα, ο βουλευτής Φίλιππος Φόρτωμας μιλώντας στο Blue Sky, όπου είπε πως προφανώς θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ασυλία στη θέση του Κώστα Αχ.  Καραμανλή.

Αίσθηση προκάλεσε και ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης, που δήλωσε ότι θα είχε αυτοκτονήσει ανβρισκόταν στη θέση του πρώην υπουργού Μεταφορών. «Δεν θα άντεχα αν μου είχε συμβεί αυτό το πράγμα, είναι ξεκάθαρο» πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι και ο βουλευτής Λευτέρης Κτιστάκης, μιλώντας στο Attica, δήλωσε πως και εκείνος θα είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία αν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή.