ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΕ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Νέας Δημοκρατίας, ζητεί ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, ο οποίος μιλά για «δυσμενές» εκλογικό αποτέλεσμα για το οποίο πρέπει να δοθεί μία «σοβαρή απάντηση».

«Μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, σας ζητώ να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να αναλυθούν τα αίτια του δυσμενούς αποτελέσματος για την παράταξή μας» σημειώνει ο πρώην υπουργός στην επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως επισημαίνει, «οφείλουμε να δώσουμε μια σοβαρή απάντηση στους εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακά ψηφοφόρους μας, που κάποιοι παρόλο που τα σπίτια τους στα χωριά βρίσκονται 100 μέτρα από τα εκλογικά κέντρα, επέλεξαν να απέχουν, και άλλοι να αποδοκιμάσουν την κυβερνητική πολιτική».

Μάλιστα, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο ίδιος ο «γαλάζιος» βουλευτής επέλεξε να δημοσιοποιήσει με ανάρτησή του στα social media τη σχετική επιστολή που έστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συντροφικά βέλη στο ΠΑΣΟΚ

Οι πρώτες δηλώσεις στελεχών του κόμματος για την ανάγνωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών δείχνει την τάση κριτικής στα πεπραγμένα της Χαριλάου Τρικούπη με βάσει τα μηνύματα των ψηφοφόρων.

Χθες βράδυ ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος αναγνώρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο του, παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τα όρια του lifestyle politics. Σε ερώτηση εάν θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα για την επόμενη ημέρα, απάντησε πως «ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μη θέσει όλα τα θέματα».

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε επίσης ότι δεν επετεύχθη ο πολιτικός και εκλογικός στόχος, που ήταν η δεύτερη θέση, ενώ σημείωσε ότι παραμένει το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ μεταξύ επαρχίας και αστικών κέντρων.

Σήμερα η Ντόρα Γιαννακοπούλου επέμεινε πως «έφτασε μια στιγμή μέχρι το Φλεβάρη που το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόμμα. Μετά έγινε η ανατροπή από μία σειρά λόγων. Όλα αυτά πρέπει να τα κουβεντιάσουμε στα όργανα» τόνισε, ενώ σε ερώτηση εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να πάει παρακάτω το κόμμα απάντησε το εξής:

«Ολα είναι προς συζήτηση. Πρωτίστως οι πολιτικές, πρωτίστως η τακτική την οποία ακολουθήσαμε, η φυσιογνωμία την οποία δώσαμε, η στρατηγική προεκλογικά. Οι θέσεις μας. Η τοποθέτηση που πήρε το ΠΑΣΟΚ. Το γιατί, τι έφταιξε» είπε προσθέτοντας πως «στα όργανα δεν μπορείς να πας να πεις ότι η ατζέντα είναι προδιαγεγραμμένη, είναι κλειστή, είναι αυτή».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής απάντησε σε δικές του δηλώσεις πως η κ. Γιαννακοπούλου είχε από πριν «ετοιμάσει τη δήλωση και μπερδεύτηκε από τα αποτελέσματα. Το είχε στο μυαλό της από πριν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

«Δεν βλέπετε τηλεόραση. καιρός τα λέει αυτά. Και καιρό ασχολούμαστε να της απαντάμε. Να ασχοληθούμε με τίποτα σοβαρό, όπως είναι η συγκρότηση μιας προοδευτικής παράταξης» πρόσθεσε και έκανε λόγο για μια «υποτροπιάζουσα συζήτηση που κρατά περίπου ένα οκτάμηνο και νομίζω ότι μας στοίχισε σε ένα βαθμό τη δεύτερη θέση».