ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Οργισμένες αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αιχμές του Θανάση Οικονόμου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, για στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα, αφήνοντας αιχμές για “σκιές” και “συναλλαγές” της Επιτροπής που είχε ελέγξει το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρώην βουλευτής και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Θανάσης Οικονόμου, μιλώντας σε εκπομπή του Action24, έκανε λόγο για «σκιές» και «συναλλαγές» της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Θανάσης Οικονόμου άφησε να εννοηθεί πως τα στελέχη του κόμματος και μέλη εκείνης της Επιτροπής έκαναν τα στραβά μάτια κατά τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη συγκεκριμένη επιτροπή», με τον κ. Οικονόμου να απαντά: «Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

Oργή Βαρεμένου για τη δήλωση Οικονόμου

Η πρώτη επίσημη και μάλιστα οργισμένη αντίδραση ήρθε από το Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος έσπευσε να τοποθετηθεί και να διαψεύσει τις καταγγελίες του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στο Action24, φανερά εκνευρισμένος, ανέφερε πως «Είναι διπρόσωπος, όσα είπε είναι αθλιότητες και θα δώσει λόγο εκεί που πρέπει να δώσει. Εγώ πάντα σεβόμουν τους θεσμούς, όταν πήγα εκεί βρήκα ένα χάος».

«Πρόκειται για βρώμικο σύστημα, που πέντε ημέρες πριν από ευρωεκλογές προχώρησε σε αδιανόητες πράξεις, σε χυδαίες επιθέσεις, όπως για παράδειγμα απέναντι σε μία γυναίκα, την Έφη Αχτσιόγλου, με χυδαίες επιθέσεις που ενορχηστρώνει ο μετεωρίτης Κασσελάκης, πατώντας πάνω σε μία βάρκα μισογυμνισμού, διασπείροντας αδιανόητα πράγματα για την πολιτική ζωή της χώρας. Να έρθει ο κ. Οικονόμου και να πει συγκεκριμένα τι εννοεί. Εγώ βάδισα θεσμικά», ανέφερε ο ίδιος.

Το σχόλιο του Νίκου Βούτση

Παράλληλα, ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής, σε δικό του σχόλιο κάτω από ανάρτηση της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Κανελλοπούλου, ανέφερε τα εξής:

«Δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δις για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής όπως για την μη ίδρυση «κόκκινων» προπαγανδιστικών μίντια αλλά και για άλλα πολλά», είπε.