φωτο: enikos.gr

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ

Το πρηγούμενο καλοκαίρι είχαν ξεσπάσει αντιδράσεις με αφορμή τις εικόνες που έδειχναν σερβιτόρους κυριολεκτικά να κολυμπούν για να παραδώσουν μία παραγγελία σε beach bar της Ρόδου. Οι ίδιες εικόνες κάνουν και φέτος το γύρο του διαδικτύου επαναφέροντας τη συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό και στην εστίαση.

O σερβιτόρος φαινόταν σχεδόν να κολυμπά προκειμένου να παραδώσει παραγγελία σε πελάτες που βρίσκονταν πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα, καθώς είχε μπει μέσα στη θάλασσα και το νερό έφτανε σχεδόν στο στήθος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «enikos.gr», πάρα και τις παρεμβάσεις του δικτύου «Ομπρέλα», και των άλλων δράσεων του κινήματος σε άλλες παραλίες άλλων νησιών, το beach bar της Ρόδου φαίνεται ότι συνεχίζει φέτος να σερβίρει στις ξύλινες πλατφόρμες οι οποίες παραμένουν στη θέση τους παρότι πέρυσι είχε δοθεί διορία απομάκρυνσής τους, και προφανώς οι σερβιτόροι συνεχίζουν να παραδίδουν παραγγελίες μέσα στην θάλασσα, σχεδόν… κολυμπώντας.

Οι εικόνες αυτές είχαν προκαλέσει οργή στην κοινή γνώμη, παρεμβάσεις των αρμόδιων υπουργών και εισαγγελέα, καθώς και πολλαπλούς ελέγχους, ωστόσο, όπως φαίνεται επαναλαμβάνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Πληροφορίες από enikos.gr/Κωνσταντίνα Χαϊνά