ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΚΑΥΣΩΝΑ – ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΠΗ ΜΕΤΑ ΜΠΑΝΙΟ

Σε «καμίνι» έχει μετατραπεί η Ελλάδα τις τελευταίες 48 ώρες, καθώς ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, αλλά και τους 40 βαθμούς σε ευπαθή στη ζέστη σημεία.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια ο υδράργυρος έφτασε στους 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στη Γόρτυνα Ηρακλείου η θερμοκρασία έφτασε τους 41,5 βαθμούς. Στη Λίνδο το θερμόμετρο έδειξε 40,5, στη Σκάλα Μεσσηνίας, ενώ στη Θήβα 39 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη ήρθε για να μείνει και να μας συντροφεύσει καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, που σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα θα είναι ένα από τα πιο ζεστά καλοκαιριά των τελευταίων ετών με κύριο χαρακτηριστικό των καύσωνα.

Διόλου αισιόδοξος φαίνεται να είναι για την πορεία των θερμοκρασιών κατά το φετινό καλοκαίρι ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς την Τετάρτη (05/06) δήλωσε πως «είναι σίγουρος ότι φέτος θα πιάσουμε τους 50 βαθμούς Κελσίου».

Αν και η θερμή εισβολή από σήμερα Πέμπτη (06/06) υποχωρεί, η ζέστη παραμένει, αφού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, την Παρασκευή, το Σάββατο και την ερχόμενη Κυριακή θα επικρατήσουν ξεκάθαρα καλοκαιρινές συνθήκες με τον υδράργυρο να δείχνει 35,36 ίσως και 37 βαθμούς Κελσίου.

Για έλευση καύσωνα κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου κυρίως από την Τρίτη 11/6 και μετά από μια μικρή ανάπαυλα με μελτέμι που η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς.

Σε νέα του ανάρτηση στο facebook, ο μετεωρολόγος αναφέρει πως το κύμα έντονης ζέστης που έρχεται θα έχει πιθανώς χαρακτηριστικά καύσωνα ενώ παραθέτει και έναν πίνακα θερμοκρασιών έως και την Πέμπτη 13/6.

Οι πιο ζεστές μέρες στα πεδινά ηπειρωτικά θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη με τον υδράργυρο να φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου και το πικ να σημειώνεται την Παρασκευή με 40αρι.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του η θερμοκρασία θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και Κρήτη μακριά από τη θάλασσα, υπολογίστε θερμοκρασίας έως και 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Δηλαδή την Παρασκευή, 14 Ιουνίου μπορεί τα θερμόμετρα να δείξουν και τους 43 βαθμούς Κελσίου.