ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΑΣΧΑ – ΕΠΤΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

«Πολεμικός» είναι για άλλη μια φορά ο απολογισμός των… εορταστικών εκδηλώσεων για το Πάσχα καθώς καταγράφηκαν συνολικά επτά ακρωτηριασμοί ανθρώπων από βεγγαλικά μετά την Ανάσταση. Οι πέντε από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν περιοχές της Αττικής, μία τα Χανιά και μία τους Φούρνους Ικαρίας.

Στον Γαλατά Χανίων ένας 14χρονος ακρωτηριάστηκε όταν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, έσκασε κροτίδα στο χέρι του. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού ενώ σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στους Φούρνους, όπου ένας 35χρονος έχασε ένα δάχτυλο και πάλι από βεγγαλικά και μεταφέρθηκε στην Ικαρία για τις πρώτες βοήθειες.

Στην Αττική το σοβαρότερο περιστατικό σημειώθηκε στα Καλύβια πριν από την Ανάσταση το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων ενός άνδρα ενώ σε ακόμα τέσσερις περιπτώσεις υπήρξε ανάγκη αποκατάστασης σοβαρών τραυμάτων σε χρήστες κροτίδων.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας πάντως γίνεται λόγος για πάνω από 100 συλλήψεις για βεγγαλικά και φωτοβολίδες ενώ αναφέρεται πως κατασχέθηκαν πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου σε ολόκληρη την επικράτεια από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα και έχουν συλληφθεί 102 άτομα.