ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί η επεισοδιακή σύλληψη του φρουρού του Ελληνα πρόξενου στο Ισραήλ από την ισραηλινή αστυνομία κατά το τελετουργικό της αφής του άγιου φωτός στον πανάγιο τάφο, στην Ιερουσαλήμ. Πλήρως εκτεθειμένη παραμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη στάση της φίλης και… «σύμμαχης» κυβέρνησης Νετανιάχου, παρά την απελευθέρωση του συλληφθέντα λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνα αστυνομικό ο οποίος συνελήφθη χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για την αιτία του περιστατικού ενώ επίσης καμία εξήγηση δεν δίνεται και από την ελληνική κυβέρνηση πέρα από τις διαρροές διπλωματικών πηγών για παρέμβαση του υπουργείου εξωτερικών για την απελευθέρωσή του.

Στη δημοσιότητα έχουν έρθει και βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης, ενώ σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa: «Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν σήμερα τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η κατοχική αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου κατά τη διάρκεια του τελετουργικού για το Άγιο Φως το Σάββατο και τον συνέλαβε»