ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ… ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης κηρύχθηκε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, η Δημοτική Κοινότητα Ζακύνθου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης, μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο δήμαρχος Ζακύνθου Γεώργιος Στασινόπουλος.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για ένα μήνα και συγκεκριμένα μέχρι και 12 Φεβρουαρίου 2024, οπότε θα γίνει δίχως νεότερο έγγραφο, άρση της ανωτέρω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου.

«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα της ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου κινήσαμε κάθε απαιτούμενη διαδικασία διαχείρισης του προβλήματος και προστασίας των πολιτών. Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για την αμεσότητα και υπευθυνότητα που αντιμετώπισε το αίτημα που υποβλήθηκε από την δημοτική αρχή», δηλώνει ο δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, «με αυτή του την απόφαση μας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προς την κατεύθυνση όχι απλά και μόνο της αποκατάστασης του συγκεκριμένου προβλήματος αλλά και συνολικά κάθε παθογένειας που όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδείς μπήκε σε διαδικασία να ασχοληθεί. Κάτι που συνέβη και με τα υποστηρικτικά μέσα (μηχανήματα έργου κλπ) τα οποία είχαν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους. Συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλότητα της καθημερινότητάς τους».

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σπίτια των κατοίκων, ο δήμαρχος περιγράφει πως στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο.

«Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών», ανέφερε ακόμη για τις κινήσεις που έχουν γίνει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο νησί», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσιος Τουρκάκης βρίσκονται στην Αθήνα όπου έχουν συνεχείς συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να δουν τις περαιτέρω κινήσεις που μπορούν να γίνουν.