ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΕΥΠ Β. ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ Π. ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

Κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες μέρες όσο αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν ως μάρτυρες, η Βασιλική Βλάχου που διετέλεσε εισαγγελέας στην ΕΥΠ και γνωμοδότησε υπέρ της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και άλλων προσώπων, αλλά και ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Παναγιώτης Κοντολέων.

Παράλληλα, στους δύο ύποπτους έχουν προστεθεί από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση, άλλα δύο άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των υπόπτων στους τέσσερις. Ωστόσο, ούτε η εισαγγελέας Βλάχου, ούτε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, αλλά ούτε και ο Γρηγόρης Δημητριάδης που κατέθεσε ως μάρτυρας πριν λίγες ημέρες, δεν θεωρούνται ύποπτοι στη συγκεκριμένη υπόθεση. Αντιθέτως, οι ύποπτοι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρόσωπα του επιχειρηματικού χώρου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση η κλήση της εισαγγελέως Βλάχου και του Π. Κοντολέων, αποτελούν σοβαρή εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαν κληθεί να καταθέσουν, παρά τις θέσεις-κλειδιά που κατείχαν.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν κατά την κατάθεσή τους επικαλέστηκαν το υπηρεσιακό απόρρητο, ή αν προσέφεραν ουσιώδεις μαρτυρίες για την υπόθεση που πλήγωσε όσο καμία άλλη το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, υπό την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση ο οποίος ερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, μέχρι στιγμής έχουν δώσεις εξηγήσεις ως ύποπτοι τέσσερα άτομα, ενώ παράλληλα έχουν καταθέσει και άλλα πρόσωπα ως μάρτυρες.

Τα τέσσερα αυτά άτομα έδωσαν εξηγήσεις στον κ. Ζήση ως ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με παραβιάσεις τηλεφωνικού απορρήτου και της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα. Και οι τέσσερεις παρέδωσαν σχετικά υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος μελετά τα υπομνήματα, αλλά και τα ευρήματα που συνέλεξε από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε πρόσφατα στα γραφεία της ΕΥΠ.

Οι τέσσερις που ήδη έχουν καταθέσει, είναι ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στις εταιρείες που έχουν αναφερθεί ως εμπλεκόμενες στις τηλεφωνικές υποκλοπές.