Βουλευτής προσπαθεί να συγκρατήσει τον Κ. Φλώρο

ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μία…ωραία ατμόσφαιρα επικράτησε σήμερα στη Βουλή-η οποία δεν οφείλεται στην αφρικανική σκόνη- όταν ακροδεξιοί βουλευτές διάλεξαν το άθλημα της “πυγμαχίας” προκειμένου να λύσουν τις…ιδεολογικές τους διαφορές.

Βίαιο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε στη Βουλή, ο οποίος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ορισμένοι βουλευτές που αντιλήφθηκαν το επεισόδιο, επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο αλλά είναι άγνωστο εάν το κατάφεραν.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την άρση της Ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει για συκοφαντική δυσφήμιση ο Ευστάθιος Φλώρος, πρώην στέλεχος της Ελληνικής Λύσης και πατέρας του ανεξάρτητου, προερχόμενου από τους Σπαρτιάτες, βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, κατηγορώντας τον ότι κρύβεται πίσω από εικονικό λογαριασμό στο Τwitter.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΓΑ

Πριν ο κ. Φλώρος γρονθοκοπήσει τον βουλευτή της Ελ. Λύσης, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους και όταν οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών τον έπιασε από τον γιακά και τον έριξε κάτω.

Το επεισόδιο ξέσπασε όταν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, είπε από το βήμα της Βουλής ότι δεν σχετίζεται ο κ. Βελόπουλος με τη μήνυση. Στη συνέχεια, ο κ. Φλώρος φώναξε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βουλευτές είχαν την εξής στιχομυθία:

“K. Φλώρος: Aυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι.

Κ. Φλώρος: Άντε.

Β. Γραμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@, θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιό@@@@.”

Ο κ. Γραμμένος οδηγήθηκε στη συνέχεια στο ιατρείο της Βουλής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο κ. Φλώρος έχει συλληφθεί με βάση το αυτόφωρο ή αν έχει διαφύγει, όπως σημειώνει η ΕΡΤ.

ΕΦΑΓΕ…ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αντέδρασε στην παραπάνω βίαιη ενέργεια, προχωρώντας στην αποπομπή του κ. Φλώρου από τις εργασίες της Βουλής για 15 ημέρες, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε αίτημα για άρση της ασυλίας του.

Ενώ ο κ. Τασούλας αρχικά είπε ότι αυτή η ποινή είναι “χάδι”, εξήγησε πως προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση καθώς “αυτό προβλέπει ο κανονισμός”.

“Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας!” είπε συγκεκριμένα ο κ. Τασούλας.

Ο Πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών θα παραπεμφθεί επίσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ θα ζητηθεί και η άρση ασυλίας του για να αντιμετωπίσει τις ποινικές συνέπειες της πράξης του.