ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

Την άμεση σύνδεση και εμπλοκή της διοίκησης του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Αντιπροέδρου, Κωνσταντίνου Καραπαπά αλλά και του έτερου αντιπροέδρου Δημήτρη Αγραφιώτη , καθώς και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την εγκληματική οργάνωση μέλη της οποίας ευθύνονται για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη Στο Ρέντη από χούλιγκανς του Ολυμπιακού.

Προφανώς στην κυβέρνηση δεν έχουν ξεχάσει τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για τα Τέμπη του δημοσιογραφικού ομίλου Μαρινάκη alter ego (Mega, βήμα, Νέα, in.gr), ούτε το ότι πάλι μέσω του δημοσιογραφικού του ομίλου, ο Β. Μαρινάκης αποκάλυψε τις κρυφές προσεγγίσεις της κυβέρνησης προς αυτόν ώστε να ρίξει τους τόνους εναντίον της κυβέρνησης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΟΒΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας  εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο  επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, «οι χούλιγκανς που αυτοαποκαλούνται οργανωμένοι, έχουν συγκροτήσει επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων και κυρίως εκρήξεων και εμπρησμών, κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών, βομβών, ανθρωποκτονιών τετελεσμένων, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, κλοπών, ληστειών, εκβιάσεων…».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, έχει εσωτερική διάρθρωση και σαφή ιεραρχική δομή ενώ τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους…».

Αναφορικά με τη δομή της οργάνωσης οι Διωκτικές Αρχές σημειώνουν ότι «περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων…».

Σε άλλο σημείο οι Αρχές αναφέρουν ότι «οι Ιωσήφ Αντιζάς , Δημήτρης Μοιρώτσος αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Βασίλης Ρουμπέτης, εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή ( Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδιας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη…».

«Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου προσώπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση», τονίζεται μεταξύ άλλων.

ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται αναφορά και στα επεισόδια που έγιναν στο στάδιο Καραϊσκάκη έναν χρόνο πριν ( 23/4/2023) κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την πέμπτη αγωνιστική των play off. Προς το τέλος του αγώνα όταν η ΑΕΚ πέτυχε τρίτο γκολ, δυσαρεστημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. «Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα».

Μετά τη διακοπή του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, ενώ από τις κερκίδες vip συνεχίζονταν να εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης», γράφει το διαβιβαστικό.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο στάδιο του Βόλου, στον αγώνα μεταξύ του Βόλου και του Ολυμπιακού όταν κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, ακυρώθηκε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Επίσης όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, λάμβαναν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο στο γήπεδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν στα κατώτερα μέλη, είτε τις πωλούσαν στην τιμή που όριζαν οι ίδιοι.

«Επίσης μπορούσαν και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχειa πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Καραϊσκάκης και ΣΕΦ σε τιμή ανώτερη της αναγραφομένης».

«ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ» ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ «ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΘΥΡΑ 7»

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σύμφωνα με το διαβιβαστικό «μη ονομαστικά εισιτήρια της κατώτερης τιμής και μόνο για τα μέλη του, δικαιούται να λαμβάνει μόνο ο αναγνωρισμένος σύνδεσμος φιλάθλων. Εν προκειμένου ο μόνος νόμιμος σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2725/1999 σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού, είναι το σωματείο με την επωνυμία “Λέσχη Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7” που συστάθηκε και λειτουργεί με τη συναίνεση του σωματείου “Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς” και το οποίο, σύμφωνα με το αντίγραφο βιβλίου μητρώου μελών, χορηγήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία υποβάλλεται ετησίως, αριθμεί μόνο 27 εγγεγραμμένα μέλη και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να λαμβάνει περισσότερα εισιτήρια από τα μέλη της. Σημειωτέον ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων μελών της ως άνω “Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7” δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα ηγετικά η κατώτερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης…».

«Συνεπώς η μαζική διάθεση μη ονομαστικών εισιτηρίων για τις ανάγκες της “Λέσχης Φιλάθλων Ολυμπιακού Θύρα 7” , σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται και μόνο ως προσχηματική μπορεί να χαρακτηριστεί…».

ΕΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ

Οι διωκτικές Αρχές κάνουν λόγο για «έμμεση χρηματοδότηση των χούλιγκαν». Όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό: «Όταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο” ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις».

ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΡΑΛΗ

Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού τονίζεται ότι «αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται ( ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ιωσήφ Αντιζάς εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενός από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι  Δημήτρης Μοιρώτσος και Πέτρος Κιάτος, προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μάριος Χανδρινός και Ιωάννης Χαλκίδης εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος ο Μπογκτά Χόλπμαν εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η περιγραφή των βασικών ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 κατά το ανακριτικό υλικό έχει ως εξής:

«Ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στην βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οι 1 έως 8 Κατηγορούμενοι (ΑΝΤΙΖΑΣ Ιωσήφ, ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ Μάριος–Δημήτριος, ΚΙΑΤΟΣ Πέτρος, (επ) ΧΟΛΜΠΑΝ (ον) ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ-ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ, ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ Δημήτριος, ΜΥΡΣΙΝΙΑΣ Δημήτριος, ΚΟΝΤΟΜΟΥΣ Κωνσταντίνος και ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΟΣ Νεκτάριος). Το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες. Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί. Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία 67Ε, κατέθεσε ότι ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, τυγχάνουν και οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γεώργιος , ΜΥΡΣΙΝΙΑΣ Σωκράτης. Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προκύπτει ότι πράγματι ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γεώργιος ανήκει στους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» της θύρας 7, πλην όμως δεν έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και ο ρόλος τους σε αυτές. Ο ΜΥΡΣΙΝΙΑΣ Σωκράτης έχει ταυτοποιηθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία μας για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα την 02/10/2021, πλην όμως στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του. Από τους «ΜΙΚΡΟΥΣ», ιδιαίτερη ροπή στην εγκληματικότητα, με συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις αξιόποινες πράξεις της Εγκληματικής Οργάνωσης, έχουν οι: ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ Αλέξανδρος, ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ορφέας, ΧΑΛΚΙΔΗΣ Ιωάννης, ΜΑΡΑΓΚΟΣ Παναγιώτης, ΜΑΙΔΩΝΗΣ Αντώνιος και ΜΠΡΟΥΛΙΑΣ Στυλιανός».

Πηγή: zougla.gr