ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΕΒΑ ΣΤΗΝ «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στην «κρυφή» συνάντηση των υπουργών με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δημιουργούνται μετά τις αποκαλύψεις δημοσιεύματος της εφημερίδας «Εστία», σύμφωνα με τις οποίες η σύζυγος του πρωθυπουργού παρενέβη στον εφοπλιστή για να γίνει η συνάντηση με τα κυβερνητικά στελέχη.

Η Μαρέβα φέρεται να μεσολάβησε προκειμένου να έρθει πιο κοντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επιχειρηματία και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τελικά συναντήθηκε με τους (πρώην υπουργούς) Σταύρο Παπασταύρο και Γιάννη Μπρατάκο.

Το παραπάνω αποκαλύπτουν δύο δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων. Συγκεκριμένα, το Documento σημειώνει πως «Οι δύο υπουργοί μετέβησαν στην οικία του Βαγγέλη Μαρινάκη για “την κοινωνική εκδήλωση” με άδεια από Μέγαρο Μαξίμου. Η αποστολή του Παπασταύρου και του Μπρατάκου δεν ήταν η μοναδική προσπάθεια διαμεσολάβησης. Στελέχη της ΝΔ που είχαν προσωπική σχέση με τον Βαγγ. Μαρινάκη επιχείρησαν να πετύχουν κάποιο συμβιβασμό, δημιουργώντας ωστόσο τη βεβαιότητα προς την άλλη πλευρά ότι ο Μητσοτάκης είναι σε δύσκολη θέση και φοβάται».

Παράλληλα, η εφημερίδα Εστία κάνει λόγο για sms της Μαρέβας Μητσοτάκη προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη που ανέφερε «Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στον μεγαλοεπιχειρηματία για την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ. «Με εντολή του πρωθυπουργού στη συνάντηση-παγίδα οι τέως υπουργοί…», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση των δύο πρώην υπουργών με τον επιχειρηματία έγινε λίγο μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας του Β. Μαρινάκη «Το Βήμα» για ηχητικό μοντάζ μετά το έγκλημα στα Τέμπη – με το εν λόγω δημοσίευμα να προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου.

Ακολούθησε κυβερνητικό αλαλούμ και τελικά η παραίτηση των δύο στελεχών της κυβέρνησης, με πηγές του Μαξίμου να σχολιάζουν ότι η συμμετοχή τους σε μια κοινωνική εκδήλωση «έστειλε το λάθος μήνυμα».

Διαψεύδει το Μαξίμου

Καταγγέλλοντας «λάσπη, συκοφαντία και ανήθικη τακτική με στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διαψεύδει τα δημοσιεύματα.

Ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε τη δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» περί sms της συζύγου του πρωθυπουργού στον επιχειρηματία, ωστόσο αναφέρθηκε στο αντίστοιχο της εφημερίδας Documento που έκανε λόγο για τηλεφώνημα.

Ο Παύλος Μαρινάκης στην απάντησή του επικαλείται άρθρο του εκδότη του ενημερωτικού ιστότοπου iefimerida.gr, Χρήστου Ράπτη, ο οποίος διέψευσε μέρος του δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο ο μεγαλοεπιχειρηματίας του επέδειξε, όπως και σε άλλα πρόσωπα «κάποια sms τα οποία – υποτίθεται – του έστειλε η σύζυγος του πρωθυπουργού».

«Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους – που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη» υποστηρίζει ο Παύλος Μαρινάκης και κάνει λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα».

Αναλυτικά:

«Για μια ακόμη φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας. Η εφημερίδα «Εστία» δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη.

Όπως προκύπτει και από την επίσημη διάψευση του εκδότη του iefimerida.gr κ. Χρήστου Ράπτη, τα όσα αναφέρονται στο σημερινό φύλλο της «Εστίας» είναι υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας.

Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους – που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ξεχνούν ότι και στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει το ίδιο, αλλά στο τέλος η αλήθεια έλαμψε. Λησμονούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αμετανόητοι, επιμένουν στη λάσπη, στη συκοφαντία και μάλιστα δεν διστάζουν να ακολουθήσουν και πάλι την πιο ανήθικη τακτική που είναι η στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών.

Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους. Ας μην συζητήσουμε για τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Αυτήν, την έχουν ήδη διαγράψει από την προσωπική τους ατζέντα».