ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ

Χωρίς ντροπή…ομολόγησε τη νομιμοποίηση της πρακτικής, που θέλει γιατροί να παίρνουν φακελάκι και τη φορολόγησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, στο ραδιόφωνο του Real. Με μία κινυκή δήλωση ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση έχει στοχεύσει στην φορολόγηση από τα φακελάκια των γιατρών και πως οι ασθενείς θα επιλέγουν το απογευματινό χειρουργείο, που θα το πληρώνουν επιπλέον, με το ποσό να υπολογίζεται μετά και στη φορολογική τους δήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real Fm, με αφορμή τα απογευματινά επί πληρωμής χειρουργεία που προωθεί, ανέφερε με ανατριχιαστική ωμότητα: «Θέλω να μιλήσω με ειλικρίνεια στον κόσμο. Σήμερα κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι; Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ».

Ο υπουργός Υγείας αφού υποστήριξε ότι όποιον γιατρό έχει πάρει φακελάκι τον έχει βγάλει από το σύστημα, σημείωσε για το φακελάκι:

«Δυστυχώς όμως συμβαίνει. Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί και να έχει ποινικές κυρώσεις αφού θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά θα πληρώσει νόμιμα και θα τα βάλει στη φορολογική του δήλωση».