ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις εβδομάδες είναι πλέον στους δρόμους μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, διαμαρτυρόμενοι απέναντι στην κυβέρνηση και στο νομοσχέδιο της, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Διαδηλώνουν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος ενώ περισσότερα από 250 τμήματα τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα.

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί την Πέμπτη 01/02 στις 12 το μεσημέρι σε Αθήνα (Προπύλαια), Θεσσαλονίκη (Καμάρα), Πάτρα (πλατεία Γεωργίου) και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σήμερα, μια ημέρα πριν τη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας έδωσαν στη δημοσιότητα ψήφισμα διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει και να συκοφαντήσει τον αγώνα τους. 

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που εντείνει την συκοφαντία, τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται για πτυχία με αξία και για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη πίεση στις πρυτανικές αρχές και τις διοικήσεις που καλούνται να στοχοποιήσουν αγωνιστές φοιτητές και προέδρους Φοιτητικών Συλλόγων στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις», αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.