Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 

Συνεχίζονται για έβδομη εβδομάδα οι φοιτητικές κινητοποιήσεις για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πρόκειται για έναν δίκαιο αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα.

Στην Αθήνα έχει δοθεί ραντεβού για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Συλλαλητήρια προγραμματίζονται ακόμα στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις.

Στο συλλαλητήριο καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από της 11 π.μ.

Το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, έχοντας καταφέρει μέσα από τον επίμονο αγώνα τους να «στριμώξει» την κυβέρνηση, η οποία επιχειρώντας να υλοποιήσει τον σχεδιασμό επέκτασης της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βρίσκει απέναντί της όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, σωματεία εργαζομένων και άλλους φορείς,

Οι φοιτητές δηλώνουν πως συνεχίζουν στον δρόμο του αγώνα και όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και σήμερα θα βρίσκονται στον δρόμο μέχρι τη τελική απόσυρση του νομοσχεδίου και τη πλήρη διαφύλαξη των κεκτημένων για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους/ες.

Το φοιτητικό κίνημα επίσης καλεί σε κινητοποιήσεις και συμμετοχή μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες, τα εργατικά και εργασιακά σωματεία και φορείς στην πανεργατική απεργία της 28ης Φλεβάρη, μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη.

«Δεν ξεχνάμε!», δηλώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγράμματός τους, το Σάββατο 24 Φλεβάρη οργανώνεται μεγάλη φοιτητική συγκέντρωση  στο σημείο του εγκλήματος στα Τέμπη, όπου θα μεταβούν με πούλμαν και ήδη οργανώνεται η συμμετοχή μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Όπως τόνισαν μετά τον συντονισμό τους φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, «έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».