Nikos-Fragos

ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΑΪΖΕΝΧΑΟΥΕΡ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, με αφορμή τον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, «Αϊζενχάουερ», στην βάση της Σούδας.

«Δε σιωπούμε όταν η πόλη μας μετατρέπεται σε μόνιμο ορμητήριο των φονιάδων, με τα πληρώματα των πλοίων που δένουν όλο και πιο συχνά στη Σούδα, να επιδίδονται σε τραμπούκικες και επικυρίαρχες συμπεριφορές απέναντι στο λαό και στη νεολαία των Χανίων», αναφέρει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Ειρήνης.

Παράλληλα καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, καθώς όπως τονίζεται, «με την πολιτική τους έχουν εμπλέξει τη χώρα μας μέχρι στιγμής σε δυο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία».

Στην αντιπολεμική διαδήλωση καλεί και η Χανιώτικη «Πρωτοβουλία Αντίστασης», απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους και να σταματήσει η διευκόλυνση των πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από τις βάσεις στην Ελλάδα.

«Για άλλη μια φορά ο λαός μας γίνεται θεατής στο πηγαινέλα αμερικανοΝΑΤΟϊκών πλοίων πριν ή μετά από επιχειρήσεις τους στα πλαίσια των πολεμικών και ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΝΑΤΟ-ΕΕ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Χανίων, χαρακτηρίζοντας το πλοίο, «ανεπιθύμητο στα Χανιά».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η στάθμευση της αμερικανοΝΑΤΟϊκής πολεμικής μηχανής στη Σούδα, πέρα από την πρόκληση προς τον Χανιώτικο λαό που έχει εκφράσει μαζικά, πλατιά τα αντιπολεμικά του αισθήματα, απαιτώντας να απεμπλακεί η χώρα μας από τους πολέμους, να κλείσει η βάση της Σούδας, επιπλέον βάζει σε κίνδυνο την πόλη μας, το νησί και τη χώρα μας, ως στόχο πολεμικής εμπλοκής από τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Χανίων:

«Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τους εργαζόμενους, το χανιώτικο λαό και τη νεολαία να «υποδεχθούν» αγωνιστικά το αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower” που φτάνει στη Σούδα και θα παραμείνει στον προβλήτα Κ-14 από τις 25 ως τις 29 Ιούνη.

Θα είμαστε στους δρόμους του αγώνα. Γιατί με ευχές και παρακάλια δεν τα διώχνεις τα τσακάλια, που είναι έτοιμα να χτυπήσουν και σε κάθε περίπτωση βάζουν πλάτη στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ που διαπράττεται πλέον με όρους κανιβαλισμού από το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Δε σιωπούμε όταν η πόλη μας μετατρέπεται σε μόνιμο ορμητήριο των φονιάδων, με τα πληρώματα των πλοίων που δένουν όλο και πιο συχνά στη Σούδα, να επιδίδονται σε τραμπούκικες και επικυρίαρχες συμπεριφορές απέναντι στο λαό και στη νεολαία των Χανίων.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, γιατί με την πολιτική τους έχουν εμπλέξει τη χώρα μας μέχρι στιγμής σε δυο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας με τον παλαιστινιακό λαό. Οι τεράστιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα, οι χείμαρροι λαών σε όλο τον κόσμο που αψηφούν απαγορεύσεις και καταστολή δείχνουν το τι μπορεί να κινητοποιήσει η μόνη υπερδύναμη που είναι οι λαοί.

Διεκδικούμε ενάντια στο δολοφονικό Ισραήλ και στους συνενόχους του, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, απαιτώντας την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, όπως αποφάσισε το 2015 η ελληνική Βουλή, αλλά όλες οι κυβερνήσεις αρνούνται προκλητικά να εφαρμόσουν.

Απαιτούμε καμία εμπλοκή, να γυρίσουν πίσω όλες οι ελληνικές φρεγάτες, να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις, να μη γίνει η Σούδα πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟικών στη Μέση Ανατολή

  • Να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα και παντού στη χώρα.
  • Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά στρατιωτική ή άλλη πολιτική υποδομή της χώρας μας για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κατά άλλων λαών.
  • Να επιστρέψουν τώρα και να μην σταλούν άλλα τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων.
  • Ο ελληνικός λαός να μη δεχθεί η χώρα μας να μετατρέπεται σε πολεμικό προγεφύρωμα κατά άλλων λαών!
  • Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία».