ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Η ΑΥΓΗ»

Το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της εφημερίδας νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η έκδοση της κυριακάτικης έκδοσης της Αυγής θα συνεχιστεί κανονικά, όπως κανονικά θα λειτουργεί και το site της Αυγής.

Οι ανακοινώσεις προς τους εργαζόμενους πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι το σημερινό ήταν το τελευταίο φύλλο για την καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας. 

Στο άκουσμα της απόφασης, οι εργαζόμενοι έχουν συγκαλέσει συνέλευση για το απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδας.

«Μόλις μας ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, κλείνει απο ΑΥΡΙΟ το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ. Ως εκ τούτου, καλούμε συνέλευση σήμερα στις 7μμ στα γραφεία της εφημερίδας, προκειμένου να οργανώσουμε τη συλλογική μας αντίδραση. Στη συνέλευση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των σωματείων μας», αναφέρεται στο κάλεσμα τους για τη συνέλευση.

ΕΣΗΕΑ: Έντονη διαμαρτυρία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η Ένωση Συντακτών τονίζει ακόμα τα εξής:

«Αυτός ο “ξαφνικός θάνατος” αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».