ΞΑΝΑ ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μία ακόμα τραγωδία στα νερά του Αιγαίου το πρωί της Τετάρτης (10/1/24), ανοιχτά του Αγίου Γεωργίου Λουτρόπολης Θέρμης. Τρεις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ναυαγίου. Με βάρκα πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν σήμερα το πρωί στη Λέσβο από τις απέναντι τουρκικές ακτές εν μέσω θυελλωδών βόρειων ανέμων έντασης εννέα Μποφόρ. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, να αναζητούν τους υπόλοιπους ναυαγούς.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή τα ξημερώματα, κυριολεκτικά την πέταξαν την βάρκα πάνω στα βράχια. Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των αγνοουμένων, αφού δυο Αφρικανικής καταγωγής νέοι άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα ηλικίας περίπου 25 με 30 ετών ανασύρθηκαν νεκροί, ένας ακόμα νεκρός έχει εντοπισθεί και γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης, ένας τραυματίας έχει μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ τέλος οκτώ διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Καρά Τεπέ.

Στη βάρκα, επέβαιναν συνολικά 36 άτομα. Οι υπόλοιποι περίπου 24 επιβαίνοντες έχουν διαφύγει, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, στα γύρω βουνά, χωρίς να αποκλείεται ωστόσο κάποιοι από αυτούς να έχουν πέσει στη θάλασσα.