ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID, ΜΕ “ΤΥΡΑΚΙ” ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, θα έχουμε ξανά από σήμερα, Τετάρτη (10/1/24), όπου στις 11:30 το πρωί, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Η αύξηση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων και την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ, οδήγησαν την κυβέρνηση στο να επαναφέρει την ενημέρωση και να εξαγγείλει νέα καμπάνια, για την λήψη μέτρων στην κοινότητα.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.

Στην συνέντευξη τύπου του νέου υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, που τελείωσε πριν από λίγο νωρίς το μεσημέρι, έγινε προσπάθεια με καθυστέρηση και με περίπου 60 νεκρούς κάθε εβδομάδα, να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, που μάλλον ήταν αναμενόμενες μετά και την αύξηση των κρουσμάτων.

Από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, προκύπτει ότι πρόκειται να ξεκινήσει νέα καμπάνια ενημέρωσης κατά του κορονοϊού, που “απειλεί όχι μόνον την κοινωνία αλλά και το διαλυμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας” όπως σημείωσε.

Το…”τυράκι” του υπουργού Υγείας, που και έκανε σαφές ότι ο εμβολιασμός δεν πρόκειται να γίνει υποχρεωτικός, ήρθε στο ίδιο πλαίσιο, όπου ανακοινώθηκε, πως η κυβέρνηση θα φέρει νέα τροπολογία επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπου θα απαλλάσσει από τα παλιά πρόστιμα, ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.