«ΓΟΥΡΛΙΔΙΚΗ» Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 

Με μια κυνική δήλωση ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, προέδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, προκάλεσε μία ακόμα φορά τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος. «Γουρλίδικη»…χαρακτήρισε την Επιτροπή επειδή, όπως είπε, δύο μέλη της, ο κ. Νικολακόπουλος και η κα Λυτρίβη, υπουργοποιήθηκαν στον τελευταίο μίνι ανασχηματισμό.

Η αντίδραση του κ, Βαγγέλη Βλάχου, ο οποίος έχασε τον αδερφό του Βάιο στο δυστύχημα με τους 57 νεκρούς, ήταν άμεση με ανάρτηση του στα social, όπου ανέφερε πως «”Η Επιτροπή μας είναι γουρλίδικη” είπε ο Μαρκόπουλος, γιατί 2 μέλη της υπουργοποιήθηκαν, σε μία προσπάθεια να κάνει και χιούμορ. Το μόνο που δεν είπε είναι “πάντα τέτοια” και “και του χρόνου”. Αίσχος. Προσβολή. Ύβρις» και συμπλήρωσε: «Να φέρουν κέρασμα οι δύο νέοι υπουργοί, 57 κορνέδες».

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Δ. Μαρκόπουλος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.  «Άστοχη η σημερινή μου δήλωση στην εξεταστική επιτροπή και οφείλω να το αναγνωρίσω. Ζήτω συγγνώμη δίχως να επικαλούμαι περιττές δικαιολογίες» έγραψε λίγη ώρα αργότερα ο Δημήτρης Μαρκόπουλος σε δική του ανάρτηση στο Χ.