«ΒΡΑΖΕΙ» Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Άγνωστο δείχνει πλέον το μέλλον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που φλερτάρει με το σενάριο της διάλυσης, μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας και με άγνωστες επίσης μέχρι στιγμής τις προθέσεις των 6+6. “Προσκλητήριο” σε Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλο απηύθυνε ο Κασσελάκης μετά τα βέλη σε Τσακαλώτο .Κείμενο Δραγασάκη ως απάντηση στον Πρόεδρο για το “μαξιλάρι” των 37 δις.

Κύμα αποχωρήσεων καταγράφεται και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την χώρα μετά και την εκρηκτική συνεδρίαση της ΚΟ το περασμένο σαββατοκύριακο. Μπαλτάς και Δραγασάκης προ των πυλών αποχώρησης, με δηλώσεις και τοποθετήσεις αποστασιοποίησης από τον Πρόεδρο και την στάση του στην συνεδρίαση της ΚΟ. Χαρίτσης, Αχτσιόγλου και Ηλιόπουλος υπερθεμάτισαν την δήλωση Δραγασάκη.

Για το αν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει, ο Αριστείδη Μπαλτάς απάντησε ότι:

“Δεν βλέπω τον εαυτό μου να ανήκει σε ένα τέτοιο κόμμα. Έτσι το βλέπω. Υπάρχει μια προοπτική αποχώρησης και πιστεύω πάρα πολλών ανθρώπων είναι υπαρκτή η προοπτική. Τα λένε τα ρεπορτάζ, τα λένε διάφοροι από δω και από κει. Γνώση έχω ότι αποχωρούν κατά ομάδες ή ατομικά πάρα πολλοί άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι της αρμοδιότητας έτσι που έχει εξελιχθεί η τηλεόραση της αρμοδιότητας της τηλεόρασης, αλλά είναι πάρα πολλοί άνθρωποι, πολλοί αξιόλογοι σύντροφοι που αποχωρούν από όλες τις μεριές, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από όλες τις οργανώσεις μελών, είτε γράφοντας κάποιο κείμενο κριτικό, είτε και σιωπηλά κάποιες φορές”. Ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε ως υπουργός Οικονομικών στον ελληνικό λαό, ανέλαβε να υπερασπιστεί απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης με κείμενό του εχθές, στα social media.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Πρόεδρε, σήμερα είπες “Δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου”. Επίτρεψέ μου λοιπόν, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις: Ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα του #ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν απόφαση κάποιου υπουργού, αλλά συλλογική κυβερνητική επιλογή. Το μαξιλάρι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αναγκαίο μέτρο για να διευκολύνουμε την έξοδο της χώρας στις αγορές. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι επιλογές που είχαμε ήταν “μαξιλάρι ή προληπτική πιστωτική γραμμή” που ζητούσε πχ ο Γιάννης Στουρνάρας & προϋπέθετε νέο μνημόνιο. Ο επίσημος δε απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, ο πρώτος & μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας. Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος. Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν’ αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανάρτησή του στο facebook:

«Πιστεύω ότι θα ήθελαν να είμαστε μαζί, και από μεριάς μου θα είναι μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν και να συνεργαστούμε πραγματικά. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μια φορά τείνω χείρα φιλίας, ελάτε. Το έχει ανάγκη ο κόσμος. Είναι μια καινούρια μέρα. Το πιο ανεξάρτητο, λαϊκό κόμμα της Ελλάδας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από κανέναν. Στην καινούργια μου, μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους. Θέλω ο κόσμος που βρίσκεται έξω από τις ελίτ να μπορέσει να ανθίσει. Μια μεγάλη προγραμματική διαφωνία με τον κ. Τσακαλώτο ήταν η φορολογία. Εγώ δε θέλω φοροεπιδρομή στον Έλληνα. Θέλω να μειώσω τη σπατάλη και να δουλεύει ο ανταγωνισμός».

Στο μεταξύ σήμερα (15:30), με αντικείμενο τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, που βρίσκεται σε καθεστώς διάλυσης, ενώ εξακολουθεί να είναι άγνωστη προς το παρόν η στάση των διαφωνούντων.