ΒΟΛΟΣ: ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του βασανισμού του Βασίλειου Μάγγου -που πέθανε έναν μήνα μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς- καθώς με διάταξη του ανακριτή πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται έξι αστυνομικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερεις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) για τις αξιόποινες πράξεις:

  1. των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  2. της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  3. της έκθεσης κατά συναυτουργία
  4. και της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία.

Την δικαστική εξέλιξη μετέδωσε στο facebook ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος.

Όπως αναφέρεται στη διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι: 1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και 2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

«Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ’ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται», καταλήγει ο Γιάννης Μάγγος στο μήνυμα του. 

Υπενθυμίζεται πως η δίκη των αστυνομικών έχει αναβληθεί για τις 20 Σεπτεμβρίου. Σε παλιότερη δήλωσή του, ο Γιάννης Μάγγος είχε ζητήσει να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν ως βασανιστές οι αστυνομικοί που είχαν συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του γιου του.