ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ DRONES ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Εξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με ντρόουν κατά βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο Ταταρστάν της Ρωσίας, δήλωσαν σήμερα, Τρίτη, οι τοπικές αρχές.

«Σήμερα το πρωί, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της δημοκρατίας [του Ταταρστάν] σε Γελάμπουγκα και Νιζνεκάμσκ δέχθηκαν επίθεση από ντρόουν. Δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές, ενώ η τεχνολογική διαδικασία των επιχειρήσεων δεν διαταράχθηκε», δήλωσε ο επικεφαλής του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχάνοφ, σε ανάρτησή του στο κανάλι του στην πλατφόρμα Telegram.

Δύο ντρόουν φέρονται να επιτέθηκαν σε κοιτώνα στο έδαφος της τοπικής Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, ανέφερε στο Telegram, προσθέτοντας ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Αργότερα όμως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ότι έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ουκρανικές πηγές, η μία από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιείται για τη συναρμολόγηση ντρόουν τύπου Shahed, από αυτά που επιτίθενται καθημερινά στην Ουκρανία.

Η περιοχή βρίσκεται πάνω από 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας και περισσότερα από 1.200 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, πράγμα που πιθανώς αναδεικνύει την αναβαθμισμένη ικανότητα που έχουν πλέον τα ντρόουν των Ουκρανών, εφόσον ευθύνονται αυτοί για την επίθεση. 

Πηγή: Reuters, TASS