ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΩ ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 

Μόλις προχθές είχαμε αναφέρει εδώ στο Verso.gr ότι παραμονή της πρώτης επετείου του εγκλήματος στα Τέμπη και της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας, τα ΜΜΕ κατακλείστηκαν όχι από την είδηση της δολοφονικής επετείου, αλλά από τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική, ατόμων φερόμενων ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης με την ονομασία «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Την ίδια στιγμή που όλη η Ελληνική κοινωνία ζητά να αποδοθούν ευθύνες και να έρθουν όλα στο φως, σχετικά με τη”μαύρη νύχτα” των Τεμπών, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να ασχολούνται με το «χαρτί» της τρομοκρατίας, και μιας ιστορίας, η οποία έχει καθαρά ποινικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα-σύμφωνα και με αυτά που η ίδια η αστυνομία έχει αναφέρει στα δελτία τύπου της.

Οι “τρομοκράτες” ήταν πάντα…μια λύσις όποτε το κυβερνητικό αφήγημα έμπαζε και οι κυβερνήσεις στριμώχνονταν από τις εξελίξεις των γεγονότων, έτσι και τώρα η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη Α.Ε. παίζει ξανά το “χαρτί” της τρομοκρατίας, μόνο που στο τωρινό παραμύθι δεν ήρθε…ο “δράκος”.

Την ίδια ώρα λοιπόν που διαβάζουμε ότι οι “τρομοκράτες” που συνελήφθησαν κρίθηκαν προφυλακιστέοι με κατηγορίες για έξι κακουργήματα, μεταξύ αυτών τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και πέντε πλημμελήματα, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης με μακροσκελέσταση όπως πάντα – όρεξη να ‘χεις να διαβάζεις – ανάρτηση του στο Facebook, αυτήν την Κυριακή, επιχειρεί να εμφανίσει στους πολίτες της χώρας, μιαν άλλη Ελλάδα, που μακράν απέχει από αυτή στην οποία ζούμε.

Από όλα είχε η κυριακάτικη ανάρτηση του Πρωθυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα: αναφορές στη σιδηροδρομική τραγωδία. Αναφορές στις συλλήψεις περί τρομοκρατίας που – ω! του θαύματος – συνέπεσαν με τη μαύρη επέτειο των Τεμπών.

Αναφορές για νέες προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών- γιατί η πλήρωση θέσεων στις δυνάμεις της τάξης αποτελούν αγαπημένη συνήθεια της γαλάζιας κυβέρνησης.

Αναφορές με ημίμετρα για την πάταξη της ακρίβειας και σε μελλοντικές αυξήσεις φοιτητικών επιδομάτων – «τυράκι» για την άλωση της δημόσιας εκπαίδευσης με το σαρωτικό νομοσχέδιο «ιδιωτικά ΑΕΙ ανοίξαμε και σας περιμένουμε» και σε αλλαγές στις συντάξεις για όσους απόμαχους της ζωής η δυσκολία επιβίωσης αναγκάζει να συνεχίζουν να εργάζονται.

Παρόλα αυτά ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να είπε ότι: «Οι ένοχοι για το δυστύχημα των Τεμπών θα τιμωρηθούν», δεσμευόμενος για άλλη μία φορά για απόδοση ευθυνών κι εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα όμως ο ίδιος βρίσκει “ακραίες” τις φωνές των συγγενών των δολοφονημένων στα Τέμπη, των τραυματιών στο δυστύχημα αλλά και ανθρώπων που λόγω ειδικότητας, είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, αφήνοντας υπόνοιες ότι υπερβάλλουν (!)

«Θα απαντηθούν όλες οι καταθέσεις, ακόμη και οι πιο ακραίες», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης, φυσικά χωρίς καμία αναφορά στο ψήφισμα για την άρση ασυλίας βουλευτών που έχει συγκεντρώσει 1,5 εκατομμύριο υπογραφές μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός επίσης στην ανάρτησή του, δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Αστυνομία για τις επιτυχίες της στο μέτωπο της τρομοκρατίας, και να δεσμευτεί ότι: «στους δρόμους και στις γειτονιές σύντομα θα δείτε και περισσότερους αστυνομικούς, οι οποίοι μέχρι τώρα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της επίδοσης ποινικών εγγράφων».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στο εξής, θα γίνεται ηλεκτρονικά η επίδοση για τρεις κατηγορίες εγγράφων που αγγίζουν περίπου τις 170.000 ετησίως. Αυτό -τόνισε ο πρωθυπουργός- σημαίνει ότι θα «απελευθερωθεί» περίπου το 1/3 του αστυνομικού προσωπικού που απασχολείται για αυτόν τον λόγο -υπολογίζεται ότι απαιτούνται κατά μέσο όρο 670 αστυνομικοί την ημέρα, σύμφωνα πάντα με την ανάρτησή του.