ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ. «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Παραμονή της πρώτης επετείου του εγκλήματος στα Τέμπη και της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπιασε «λαβράκι», όπως ανέφεραν οι αστυνομικές πηγές, προχωρώντας σε συλλήψεις 6 ατόμων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, στην οποία φέρεται να εντάσσονται και 4 κρατούμενοι.

Όπως γράφει σε ρεπορτάζ του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ο Κώστας Ζαφειρόπουλος: Δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί βρίσκονται ανάμεσα στους έξι κρατούμενους που η ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησε να παρουσιάσει ως μέλη ενός τρομοκρατικού δικτύου αντιεξουσιαστών και ποινικών, που όμως μοιάζει περισσότερο με μια ομαδοποίηση ποινικών που διέπρατταν ληστείες και πράξεις «αντεκδίκησης» κατά δικαστών και σωφρονιστικών.

Στην αρχή παρουσιάστηκε ως αρχηγικό μέλος της ομάδας ένας 36χρονος φυλακισμένος που προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, όμως στη συνέχεια η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. έλεγε ότι οι 10 κατηγορούμενοι -όλοι ημεδαποί- δεν έχουν απασχολήσει για δράσεις που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο χώρο.

Αντιθέτως, δύο από τους συλληφθέντες είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί, ο ένας πολυβολητής του Στρατού Ξηράς και ο άλλος οπλουργός της Αεροπορίας. Ο πολυβολητής είναι σε άδεια αποστράτευσης και ο οπλουργός είναι σε αναρρωτική άδεια.

Μπορεί οι συλληφθέντες να διώκονται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», ωστόσο τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., δείχνουν πως πρόκειται περισσότερο για ένα δίκτυο ποινικών που προχωρούσαν σε «εκδικητικές» πράξεις βίας κατά δικαστών και σωφρονιστικών, μαζί με ληστείες.

Η επιστολή-βόμβα

Η επίθεση που επιτάχυνε την έρευνα ήταν η πρόσφατη επιστολή-βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, από την οποία εξήχθη βιολογικό υλικό που φέρεται να «πρόδωσε» το στέλεχος του Ελληνικού Στρατού ως τον άνθρωπο που ουσιαστικά προμήθευσε τα εκρηκτικά ή έφτιαξε τη βόμβα.

Η βόμβα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν πανομοιότυπη στη συνδεσμολογία και στα υλικά με εκείνη που είχε σταλεί τον Ιούνιο του 2010 στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η οποία στοίχισε τη ζωή στον υπασπιστή του υπουργού, Γιώργο Βασιλάκη.

Θυμίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη επιστολή-βόμβα έχει κατηγορηθεί από την Ελ.ΑΣ. ως αποστολέας της ο Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος μέσα στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο “Μια φυσιολογική Ζωή” (Εκδόσεις των Συναδέλφων), αρνείται ότι έχει κάθε σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει ως κεντρικό πρωταγωνιστή της εγκληματικής οργάνωσης έναν 36χρονο έγκλειστο (από το 2015), ο οποίος είχε στοχοποιήσει δικαστικό, αφού εκείνη είχε αρνηθεί αίτημά του για συγχώνευση των ποινών του.

Ο συγκεκριμένος, που ήταν στις φυλακές Δομοκού για άλλα αδικήματα, είχε πάρει άδεια το 2021 και δεν επέστρεψε ποτέ. Εναντίον του φέρεται να υπάρχει στη δικογραφία βιντεοληπτικό υλικό από ληστείες τραπεζών. Ο ίδιος είχε ληστέψει το ίδιο τραπεζικό κατάστημα στα Ανω Πετράλωνα στο οποίο τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός τον περασμένο Ιανουάριο.

Το παράδοξο είναι ότι η ανακοίνωση-ανάληψη ευθύνης που εξέδωσε η «Σύμπραξη Εκδίκησης» αναφερόταν και στη ληστεία που είχε κάνει ο συγκεκριμένος άνδρας στην τράπεζα των Πετραλώνων, λέγοντας το όνομά του (!!).

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ισχυρίζονται πως έγραφε ο ίδιος τις «προκηρύξεις», προσωποποιώντας τις επιθέσεις που γίνονταν.