ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/1 Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 

Ο αγώνας δικαίωσης της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου συνεχίζεται , ο οποίος πριν από 3,5 χρόνια έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς. Όπως έχει καταγγείλει η οικογένεια του Βασίλη, ο εισαγγελέας Βόλου, έχοντας ασκήσει αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών μόνο από τους βασανιστές, τους οδηγεί σε δίκη-παρωδία για απλά πλημμελήματα, χαρακτηριστικό των ελάχιστων υποθέσεων αστυνομικής βίας που καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Στον Βόλου συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου (20/1) πολίτες για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Βασίλη Μάγγου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.

Το Συντονιστικό Οργανο Συλλογικοτήτων ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις εν όψει της δίκης των αστυνομικών που χτύπησαν άγρια πριν από 3,5 χρόνια τον νεαρό. Η δίκη έχει οριστεί στις 24 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 3,5 χρόνια ο Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ έξω από τα δικαστήρια της πόλης και προσήχθη στο Α.Τ. Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια, ενώ αργά το βράδυ οι αστυνομικοί τον πέταξαν στον δρόμο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα και αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειάς του και τις πραγματογνωμοσύνες.