ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ»

Στον δρόμο “πετάει” 58 εργαζόμενους, η διοίκηση του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», για να φέρουν εργολάβους στην καθαριότητα, στο μεγαλύτερο ογκολογικό κέντρο της Χώρας. Οι εργαζόμενοι ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις τους και να μην απολυθούν οι συνάδελφοί τους, καλώντας «την ΠΟΕΔΗΝ και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να βρεθούν στο νοσοκομείο μας στην κινητοποίησή μας την Τρίτη 23/01/2024 και ώρα 12:00».

Οι εργαζόμενοι, που ανακοίνωσαν κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιανουαρίου και ώρα 12:00, περιγράφουν ότι παρά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Υγείας για όλους τους εργαζόμενους στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (σίτιση, καθαριότητα, φύλαξη σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μέχρι 31/3, η διοίκηση «έτρεξε ύπουλα και υπόγεια να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό παραμονές Χριστουγέννων, για να παραδώσει την καθαριότητα του νοσοκομείου σε εργολαβική εταιρία».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει με νομοθετική ρύθμιση, παράταση σε όλους τους συναδέλφους με ΣΟΧ στις υποστηρικτικές Υπηρεσίας (Σίτιση, Καθαριότητα, Φύλαξη) σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μέχρι 31/03/2024. Η Διοίκηση του Αγίου Σάββα έτρεξε ύπουλα και υπόγεια να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό παραμονές Χριστουγέννων, για να παραδώσει την καθαριότητα του νοσοκομείου σε εργολαβική εταιρία, και ετοιμαζόταν να πετάξει στην ανεργία τους 58 συναδέλφους πράξη που αποτρέψαμε με τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις μας! Αναγκάστηκε να πάρει απόφαση ΔΣ για να κάνει χρήση της 3μηνης παράτασης.

Με την αλλαγή προσώπων στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας φούντωσαν ξανά οι φήμες μέσα στο νοσοκομείο, πως δεν θα εξαντληθεί το 3μηνο της παράτασης, όπως ισχύει για όλους! Πράγματι, την Τρίτη 18/01/24, την ώρα που ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποιούσε Γενική Συνέλευση με βασικό θέμα τις απολύσεις, η Διοίκηση του νοσοκομείου ανάρτησε στην Διαύγεια την δέσμευση του ποσού από τον Προϋπολογισμό για τον εργολάβο με εναρκτήρια ημερομηνία την 9η Φεβρουαρίου. Χωρίς να υπάρχει ξανά καμία επίσημη ενημέρωση προς τους συναδέλφους, που απολύονται αλλά κανείς δεν υπολογίζει την αγωνία τους, η Διοίκηση του νοσοκομείου διαρρέει πως «ο εργολάβος αναλαμβάνει τον Άγιο Σάββα από 9/2».

Τόσο υπολογίζουν τις ζωές και την εργασία των συναδέλφων που για πάρα πολλά χρόνια (κάποιοι 15 και 20 χρόνια) εργάζονται στο νοσοκομείο, το κράτησαν όρθιο στα δύσκολα χρόνια της Πανδημίας και πετάνε την πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει για τις ιδιαιτερότητες στην καθαριότητα του μεγαλύτερου Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Είναι μια ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά των συναδέλφων, στο δικαίωμα στην δουλειά, την αξιοπρέπεια. Ήδη η εμπειρία μας από την συνύπαρξη με ολιγομελές συνεργείο του εργολάβου επιβεβαιώνει και τις προηγούμενες εμπειρίες μας: εργαζόμενοι χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία σε χώρους νοσοκομείων, χωρίς εκπαίδευση και ενημέρωση για τους κινδύνους των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, προσωπικό που αλλάζει σχεδόν κάθε μήνα πριν μάθει τους

χώρους, χωρίς να καλύπτονται άμεσα οι βάρδιες, με τρομοκρατία, απολύσεις και με περικοπές σε μεροκάματα χωρίς αφορμή και με «φτηνές δικαιολογίες». Εργασιακός μεσαίωνας σε όλο του το μεγαλείο!

Ζητάμε να παραμείνουν οι συνάδελφοι στην δουλειά

Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες – Μονιμοποίηση όλων

Καλούμε και όλους τους συναδέλφους που βιώνουμε την ίδια αγωνία και τον ίδιο εμπαιγμό να συντονιστούμε για να δυναμώσουμε τον αγώνα.

Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να βρεθούν στο νοσοκομείο μας στην κινητοποίησή μας την Τρίτη 23/01/2024 και ώρα 12.

Η ζωή μας και το δικαίωμά μας για αξιοπρεπή εργασία με πλήρη δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτο! Ο αγώνας για το δίκιο μας είναι ο μόνος δρόμος. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Να είστε όλοι εκεί