25 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ 

25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν από ουκρανικά πυρά, στην αγορά της πόλης Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Να σημειωθεί πως το Ντόνετσκ βρίσκεται και αυτό υπό τον Ρωσικό έλεγχο. Φρίκη προκαλούν οι εικόνες από τις ουκρανικές δυνάμεις που βομβάρδισαν μια πολυσύχναστη συνοικία όπου βρίσκονται καταστήματα και μια πολυσύχναστη αγορά.

Το Ντονέτσκ είναι μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές τις οποίες η Ρωσία ισχυρίζεται ότι προσάρτησε πέρυσι, μια κίνηση που καταδίκασαν οι περισσότερες χώρες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η Ρωσία δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές.

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα το ουκρανικό πλήγμα στο Ντονέτσκ χαρακτηρίζοντάς το μια «βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια» που καταδεικνύει «την αναγκαιότητα να επιτύχουμε όλους τους στόχους» στην Ουκρανία. «Το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, το οποίο στηρίζουν οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους, για μία ακόμη φορά διέπραξε μια βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.