ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΥΨΩΝΟΥΝ ΤΕΙΧΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 

Ξεσηκώθηκαν οι πολίτες της Γερμανίας, ενάντια στο ακροδεξιό AfD, μετά και την αποκάλυψη της συμμετοχής του σε συνάντηση με νεοναζί όπου σχεδίαζαν μαζικές απελάσεις. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο (20/01) σε όλη τη Γερμανία για να διαμαρτυρηθούν κατά του ακροδεξιού κόμματος Alternative für Deutschland (AfD).

Πάνω από 100 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την οργάνωση «Παρασκευή για το Μέλλον» και τη συλλογικότητα πολιτών Campact, εκ των οργανωτών του κινήματος.

Στη Φρανκφούρτη, περίπου 35.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο κάλεσμα με το σύνθημα “Υπερασπιστείτε τη δημοκρατία – Φρανκφούρτη ενάντια στο AfD”, διαδηλώνοντας στην καρδιά της γερμανικής οικονομίας. Ένας παρόμοιος αριθμός, μερικοί από τους οποίους κρατούσαν αφίσες όπως “Ναζί, έξω”, εμφανίστηκαν στη βόρεια πόλη του Ανόβερου.

Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη στο Μόναχο, που η πορεία που είχε προγραμματιστεί στους δρόμους της πρωτεύουσας της Βαυαρίας ακυρώθηκε. Η αστυνομία έκανε λόγο για 100.000 διαδηλωτές, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση μέχρι τώρα.