«ΤΑΝΚ. ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΕΔΩ» Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RMS MATAROA ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ομάδα RMS MATAROA συνεργάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζοντας την μόνη παράσταση της σαιζόν για τα γεγονότα εκείνου του Νοέμβρη. Η παράσταση που ξεκίνησα στις 4/3 ολοκληρώνεται άυριο Τρίτη 2 Απρίλιου. Γεγονότα που αποτελούν ιστορικό ορόσημο, με κεντρική μάλιστα θέση στη συλλογική ιστορική μνήμη κι όμως έχουν χαλκευθεί από έναν σωρό μυθευμάτων και παρανοήσεων.

Η παράσταση αποτελεί μια απόπειρα γραμμικής αφήγησης –σχεδόν λεπτό προς λεπτό- των τεσσάρων εκείνων ημερών, σε μια προσπάθεια εξερεύνησης της ιστορικής αλήθειας. Μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες πρωταγωνιστών των γεγονότων, όπως τις κατέγραψε ο ιστορικός Ιάσονας Χανδρινός και περιλαμβάνονται στο ομώνυμο βιβλίο «Όλη Νύχτα Εδώ» και αρχειακό υλικό θα ξετυλίξουμε τον μίτο της αφήγησης στον λαβύρινθο της μνήμης, αντιμετωπίζοντας τον αδιάφορο ελληνικό εαυτό μας. Είναι η προσωπική πολιτική στάση ο μόνος δυνατός τρόπος αντίστασης ακόμη και σήμερα;

Ο σκηνοθέτης μαζί με την Κατερίνα Πατσιάνη και την Κατερίνα Παπανδρέου επιχειρούν μέσα από μια παράσταση με πολιτικό πρόσημο να αφηγηθούν από την αρχή σχεδόν λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα των τεσσάρων εκείνων ημερών που έχουν παραποιηθεί από μια σειρά μυθευμάτων και παρανοήσεων, με στόχο την εξερεύνηση της ιστορικής αλήθειας.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μάνος Βαβαδάκης
Δραματουργία: RMS MATAROA
Σκηνογραφία: Μαρίνα Νικητοπούλου
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ειρήνη Μπαζάνη, Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής
Φωτογραφίες/Τρέιλερ: Φώτης Σκουρλέτης
Παίζουν: Κατερίνα Παπανδρέου, Κατερίνα Πατσιάνη, Μάνος Βαβαδάκης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 17 ευρώ
Μειωμένα (Φοιτητικά, 65+, ΑμεΑ): 15 ευρώ