ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Πέρασε από ψηφοφορία μετά από πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, «Τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό», και συγκροτήθηκε η Επιτροπή η οποία αποτελείται από 31 μέλη και έχει διάρκεια ζωής ενός μήνα.

Από τη ΝΔ θα είναι 16 βουλευτές: Γιάννης Ανδριανός, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Κώστας Καραγκούνης, Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Ξενοφών Μπαραλιάκος, Αναστάσιος Μπαρτζώκας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, Φάνης Παππάς, Θάνος Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης, Ιάσονας Φωτήλας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 5 βουλευτές: Βασίλης Κόκκαλης, Διονύσης Καλαματιανός, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Γιάννης Σαρακιώτης.

Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι 3 βουλευτές: Μιλένα Αποστολάκη, Παναγιώτης Δουδωνής και Απόστολος Πάνας.

Από το ΚΚΕ θα είναι 2 βουλευτές: Ν. Καραθανασόπουλος και Μ. Κομνηνάκα.

Από την Ελληνική Λύση ο Παύλος Σαράκης, από τους Σπαρτιάτες ο Πέτρος Δημητριάδης, από τη Νίκη ο Τάσος Οικονομόπουλος, ενώ από την Πλεύση Ελευθερίας η Ζ. Κωνσταντοπούλου και από τους ανεξάρτητους βουλευτές η Πέτη Πέρκα. Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή.

Ο στόχος της πρότασης του ΚΚΕ να ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών είναι να μην ξεχαστεί το έγκλημα, να διερευνηθούν οι αιτίες και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.