ΠΡΟΣ…  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Πιο κοντά στη δημιουργία κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας με τους βουλευτές της ομάδας 6+6 που βρίσκονται ένα βήμα πριν απ’ την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος προμηνύει σύντομα εξελίξεις.

Σε συνεντεύξεις του στο ethnos.gr και στον ANT1, ο πρώην Υπουργός σημείωσε ότι, είναι εφικτή η σύσταση Κ.Ο.. Ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» απέφυγε να μιλήσει για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, ενώ προϊδέασε για εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο ακόμη και για 12 βουλευτές που θα την αποτελούν, λέγοντας χαρακτηριστικά «Χρειάζονται 10 βουλευτές για να συγκροτηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι εφικτός στόχος νομίζω. Μια τέτοια Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων: οικονομία, εργασιακά, πολιτισμό, υγεία… Αυτοί οι 10 ή 12 (βουλευτές) καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με μεγάλη σοβαρότητα».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις είπε: «Νομίζω μετά από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, απλώς η αποχώρηση ήταν θέμα χρόνου». «Ήταν τέτοια η επιθετική γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε πάρα πολύ δύσκολη την συμβίωση στο μέλλον», πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου πως «φαίνεται να υιοθετεί κάποια από τα χειρότερα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ 2019-2023 χωρίς να βάζει καινούργια θέματα στη συζήτηση». «Νομίζω μετά από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, απλώς η αποχώρηση ήταν θέμα χρόνου».

Ανέφερε επίσης πως: «Ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς και να αποδειχθεί ότι αυτό το κομμάτι της Αριστεράς μπορεί να παράγει λύση και να δώσει διεξόδους στα μεγάλα ζητήματα της χώρας».