ΣΥΡΙΖΑ: ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητούν με κείμενο τους την άμεση σύγκληση των οργάνων, μετά τα όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης. Σχετικά με την ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, σχολιάζουν ότι «δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο».

Στο κείμενο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα υπάρχει άμεση αναφορά στα όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης τα τελευταία 24ωρα ενώ αφήνει αιχμές για «διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος».

Αναλυτικά το κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής:

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες. Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος.

Όπως επίσης, τραυματίζει τον χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο.

Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Κ.Ε.

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλλε ο Βλάσης Τσιόγκας, αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η ανακοίνωση του Βλάση Τσιόγκα

Σε ένα κόμμα που ο πρόεδρος του αποδομεί την προηγούμενη ηγεσία και την ιστορία του κόμματος

Σε ένα κόμμα που τιμωρείται με απόλυση η αποκλεισμό η διαφορετική γνώμη

Σε ένα κόμμα που τα όργανα έχουν διακοσμητικό ρόλο

Σε ένα κόμμα που αναζητά μόνο χειροκροτητές για μέλη

Σε ένα κόμμα που ο πρόεδρος του αναζητά μονίμως αόρατους εχθρούς

Σε ένα κόμμα που έφυγαν τα “βαρίδια” για να πάρουν θέση άλλα “βαρίδια “

Σε ένα κόμμα που χάνει 300.000 ψήφους μέσα σε έναν χρόνο και πανηγυρίζει

Σε ένα κόμμα που μονίμως διαιρεί και δεν συνθέτει.

Σε ένα κόμμα που συνεχίζει ο πρόεδρος να συντηρεί την τοξικότητα

Σε ένα κόμμα που τα όργανα για να συνεδριάσουν πρέπει να μαζεύουν υπογραφές τα μέλη .

Όλοι οι πετυχημένοι και μεγάλοι ηγέτες γράφτηκαν στην ιστορία γιατί κατάφεραν να ενώσουν και να συνθέσουν παρά τίς διαφωνίες , η τιμωρία με κλείσιμο μέσων που ασκούν κριτική και απολύσεις όσων έχουν μία άλλη οπτική ανήκει σε άλλους χρόνους και χώρους.

Σε ένα τέτοιο κόμμα και όργανα δεν έχω καμία θέση πλέον.

Υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

Υ.Γ

Υπηρέτησα το ΣΥΡΙΖΑ από πολλά πόστα όταν μου ζητήθηκε, είτε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2019 είτε από αμμισθες κομματικές και κυβερνητικές θέσεις πάντα με γνώμονα την συλλογική προσπάθεια και για το καλό του χώρου και της κοινωνίας.

Τσιογκας Βλάσης

Μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: thepressproject.gr