ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΕΝΩ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗ… ΧΙΡΟΣΙΜΑ

Μπάιντεν και Νετανιάχου “τσακώνονται” για την γενοκτονία στη Γάζα, με το πρόεδρο των ΗΠΑ να αναφέρει στην συνάντησή τους προς το Ισραήλ, πως «Χάνετε τη στήριξη» με τον δεύτερο να σχολιάζει προκλητικά πως, «Εσείς ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία». Την ίδια στιγμή που τα νέα Ισραηλινά κτυπήματα, προκάλεσαν τον θάνατο έξι Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, σε σχολείο, όπου είχαν βρει καταφύγιο.

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν κατά της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου έφεραν την αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε σε επιθετικό ύφος στον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνομιλία τους. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Νετανιάχου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη δήλωση του Μπάιντεν πως το «Ισραήλ χάνει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας» και «ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει πρόσωπα στην κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το Quds News Network και άλλα παλαιστινιακά Μέσα, ισραηλινό χτύπημα προκάλεσε τον θάνατο έξι Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων που είχαν βρει καταφύγιο σε σχολείο στην περιοχής της Μπουρτζ αλ-Σαΐχ Ραντουάν στην πόλη της Γάζας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ εκφράζει τις ανησυχίες του μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στο νοσοκομείο Kamal Adwan της βόρειας Γάζας, ζητώντας την προστασία των ασθενών και του προσωπικού. Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες λέει ότι η Γάζα έχει γίνει «ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο» εν μέσω της εντεινόμενης ανθρωπιστικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 18.608 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αναθεωρημένος αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ ανέρχεται σε 1.147.