ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Το 74% φτάνουν οι υπέρογκες αυξήσεις στους Διοικητές των Νοσοκομείων. Προσωπική επιθυμία του πρωθυπουργού – όπως λένε -Κυριάκου Μητσοτάκη, να δώσει αυξήσεις μόνο στους ημέτερους και στα τοποθετημένα golden boys της κυβέρνησης -και – στο ΕΣΥ. Στους Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές Νοσοκομείων αλλά και Διοικητές/Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών οι τεράστιες αυξήσεις, την ώρα που το ΕΣΥ είναι κατακερματισμένο και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δουλεύουν απανωτές υπερωρίες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και σίγουρα χωρίς παχυλούς μισθούς.

 Η γνωστή πρακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που “φτιάχνει” μόνο τα “δικά της παιδιά”, με τις γνωστές αποτυχίες του παρελθόντος που οδηγούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην κατάρρευση, και προς στον ιδιωτικό τομέα…

Οι αυξήσεις αγγίζουν και το 74% ενώ οι νέοι Διοικητές θα αναδειχθούν με βάση το νέο σύστημα διοικήσεων του Δημοσίου που προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση και έχει ήδη αμφισβητηθεί ως προς την προβλεπόμενη διαδικασία και επιλογή.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αρνείται να προσλάβει νέο υγειονομικό προσωπικό στις δομές Υγείας αφού στόχος της είναι να απαξιώσει τη Δημόσια Υγεία και να κατευθύνει τους πολίτες σε ιδιώτες είτε απευθείας είτε φέρνοντας συμβάσεις ιδιωτών με δημόσια νοσοκομεία.

Μέχρι σήμερα, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις διοικητών και αναπληρωτών των νοσοκομείων ανέρχονται από 2.647,84 έως 3.524,69 ευρώ. Το ακριβές ποσό της αμοιβής συναρτάται από τον αριθμό των οργανικών κλινών της εκάστοτε ιατρικής μονάδας. Αντίστοιχα, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ανέρχονται σε 4.254,5 ευρώ και των υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών σε 3.524,69 ευρώ.

Το νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου διαμορφώνονται ως εξής:

Διοικητές Νοσοκομείων:

  •  5.121 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
  •  4.608,9 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

Αναπληρωτές διοικητές Νοσοκομείων:

  •  4.096,8 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
  •  3.584,7 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μικρότερη 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.

Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 5.121 ευρώ μικτά.

Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 4.608,9 ευρώ μικτά.

Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος για την επιλογή και αξιολόγηση των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου προβλέπει και τη θέσπιση κινήτρων υπό τη μορφή οικονομικής ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων του κάθε φορέα, το λεγόμενο «μπόνους παραγωγικότητας», δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη των διοικήσεων να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποδοχές πέραν των οριζόντιων αυξήσεων που περιγράφονται παραπάνω. Επισημαίνεται ότι το μπόνους παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το 20% του ετήσιου βασικού μισθού.