ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΠΛΙΝΓΚΕΝ: ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνάντηση θα έχουν σήμερα (6/1/24), ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού στα Χανιά το απόγευμα, μετά την συνάντηση του πρώτου, με τον ‘Έλληνα ομόλογό του νωρίτερα το μεσημέρι. Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία οδηγείται επίσης σε αδιέξοδο.

Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας στην οποία θα παραστούν, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης ‘Αννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Σημειώνεται ότι παρών στην Κρήτη και στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα είναι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζωρτζ Τσούνης, που συναντήθηκε προχθές, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα συμμετέχει στην υπό τις ΗΠΑ πολυεθνική επιχείρηση «Prosperity Guardian» που έχει στόχο την αντιμετώπιση της «πρόκλησης ασφάλειας» στην περιοχή απέναντι στις επιθέσεις των Χούθι.