ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις τους, κατεβαίνουν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, νέα παναττική κινητοποίηση σήμερα Τρίτη έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10 π.μ., πραγματοποιούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

 Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα διαμηνύει προς την κυβέρνηση ότι «δεν πρόκειται ούτε για μια στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να σταματήσουμε τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις θανατηφόρες περικοπές στις συντάξεις, στα Δώρα μας, στις κοινωνικές παροχές, ό,τι μας έχει περικοπεί, που πληρώσαμε με τη δουλειά μας και συνεχίζουμε να πληρώνουμε και σήμερα.

Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε τη θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Την παντελή έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ για την έκδοση των συντάξεων».

Παράλληλα η ΣΕΑ υπογραμμίζει: «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, στη λογική ότι όποιος έχει χρήματα να πληρώνει θα ζει και όποιος δεν έχει θα πεθαίνει.

Αρκετά έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε εισφορές βγαλμένες με τον ιδρώτα μας.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Κοινωνική Ασφάλιση και κατάργηση της μίας από τις δύο εθνικές συντάξεις, που αφορούν κατά κύριο λόγο τις συντάξεις χηρείας».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

— Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού.

— Νομοθετική ρύθμιση και άμεση απόδοση της 13ης και της 14ης πληρωμένης σύνταξης.

— Αμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015 – 2016.

— Ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

— Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

— Στις συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται στον επιζώντα και οι δύο συντάξεις, με δικαίωμα επιλογής στο ποια σύνταξη θα κρατήσει ως κύρια και την απόδοση της δεύτερης σύνταξης στο 70% εφ’ όρου ζωής.

— Η Εθνική Σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.

— Αμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, δημιουργία μονάδων ΜΕΘ και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές Υγείας.

— Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας, που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

— Κατάργηση των χαρατσιών στις συνταγές για φάρμακα 1 ευρώ και στα παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις 3 ευρώ.

— Κατάργηση του 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ από τις συντάξεις χηρείας (του αποβιώσαντος).

— Να ανοίξουν όλες οι δομές Υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

— Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

Θεσσαλονικη: Εκστρατεια ενημερωσης των συνταξιουχων

Εκστρατεία ενημέρωσης των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης για την αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης ξεκινούν επίσης σήμερα Τρίτη τα ΔΣ των συνταξιουχικών σωματείων που συγκροτούν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ). Το πρώτο ραντεβού ορίστηκε για σήμερα στις 10 π.μ. μπροστά στο περιφερειακό υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους. Καλούν τους συνταξιούχους σε αγωνιστική ετοιμότητα και σε μαζική συμμετοχή στους αγώνες που θα αποφασιστούν για το επόμενο χρονικό διάστημα.