ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

Με ανάρτησή τους στα social media, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά ανακοίνωσε, εντός της καμπάνιας  “Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή”, την εκδήλωση-συγκέντρωση, για τα 11 χρόνια από την δολοφονία του Σχαζάτ Λουκμάν. Στις 20 Γενάρη, 12 το μεσημέρι καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση, για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, μαζί με τοπικές συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους και συνδικάτα.

Το κείμενο της ανάρτησης του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά

17 Γενάρη 2013. Ο εργάτης μετανάστης Σαχζάτ Λουκμάν βγήκε με το ποδήλατό του για να πάει στη δουλειά του. Εκείνη την ώρα διάλεξαν οι χρυσαυγίτες Σεργιόπουλος και Λιακόπουλος να βγουν για “κυνήγι”. Ήταν αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι να σκοτώσουν με σχέδιο και μίσος. Βρήκαν τον Σαχζάτ και με απανωτές μαχαιριές τον σκότωσαν, στη διασταύρωση Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Πετράλωνα. Αδίστακτα, στο φως της μέρας.
Ο Σαχζάτ Λουκμάν τώρα ζει στη μνήμη μας μαζί με όλα τα θύματα των φασιστών που εκείνη την περίοδο είχαν απόλυτη ασυλία από το κράτος. Θυμόμαστε τον Σαχζάτ όπως και τον Παύλο Φύσσα, όπως και όλους όσους και όσες υπήρξαν τα γνωστά και άγνωστα θύματα της φασιστικής και της κρατικής βίας. Ένα μακρύς κατάλογος από διωγμένους, χτυπημένους, πνιγμένους που μέχρι σήμερα μεγαλώνει και ζητά δικαιοσύνη.
Με τους αγώνες μας τιμούμε τη μνήμη του Σαχζάτ και όλων των άλλων. Καλούμαστε να απαντήσουμε στις προκλήσεις που μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα: Αστυνομική καταστολή, αντιμεταναστευτική, αντιπροσφυγική πολιτική σε Ελλάδα και Ευρώπη, φτώχεια και άνοδος της ακροδεξιάς, πόλεμοι και ασυδοσία του καπιταλισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Οι αγώνες μας δίνονται στον δρόμο! Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες! Η θέση τους είναι στο περιθώριο! Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Δουλειά και ίσα δικαιώματα για όλους και όλες.

20 Γενάρη, 12 το μεσημέρι καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση, για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, μαζί με τοπικές συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους και συνδικάτα.
Δεν ξεχνάμε τα θύματα
Δε συγχωρούμε τα εγκλήματα

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά
Καμπάνια “Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή”