ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ “ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ” Κ. ΦΛΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στις 12 σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για την απολογία του ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση μέσα στη Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.

Ο Φλώρος που παραμένει κρατούμενος από χθες μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Από το σοβαρό επεισόδιο τραυματίστηκε ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος, με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα να ενεργοποιεί την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος. Ο Φλώρος συνελήφθη αμέσως και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Ο κ. Γραμμένος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη.

Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών.

Ο κ. Φλώρος πάντως αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε. Ο ανεξάρτητος βουλευτής βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που φτάνει μέχρι τα δέκα έτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση», όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου, έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.