ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ

Στο “εδώλιο” η Ελλάδα για το Κράτος Δικαίου, όπου η συζήτηση – και- για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, με ψήφισμα στην επόμενη Ολομέλεια της ΕΕ, ξεκίνησε και επίσημα. Τις προηγούμενες ημέρες η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε, με 200 υπέρ-119 κατά και 8 αποχές, πως η προγραμματισμένη συζήτηση στις 17/1/24 για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου ειδικά στην Ελλάδα, να συνοδευτεί με την έγκριση ψηφίσματος.

Η πρόταση κατατέθηκε από την πολιτική ομάδα του Μακρόν Renew. Ψηφίστηκε από την Αριστερά, Σοσιαλιστές και Πράσινους. Πέρασε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία παρά το ΟΧΙ του ΕΛΚ και της Ακροδεξιάς. Ο αλά καρτ «φιλελευθερισμός» της ΝΔ δεν πείθει το ΕΚ. Ούτε καν την Ευρωομάδα του Μακρόν!

Η συζήτηση με θέμα “Ευρωπαϊκές αξίες στην Ελλάδα: συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις” θα διεξαχθεί την Τετάρτη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν μετά από τις “επανειλημμένες ανησυχίες” που έχουν εκφράσει ευρωβουλευτές “σχετικά με τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών στην Ελλάδα”.