ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ

Αναταραχές – και – στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας. Μετά και το αδιανόητο του ΣΥΡΙΖΑ με την κομματική πειθαρχεία, και το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε μία θέση όμοια με την κυβερνητική γραμμή για το εν λόγω νομοσχέδιο. «Επί της αρχής είμαστε θετικοί» τόνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να δει το τελικό νομοσχεδίο.

Σημειώνεται ότι δύο μέρες πριν, ο βουλευτής Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του μέσω παρέμβασης στην ΕΡΤ, δήλωσε πως, «δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία». Δήλωσε επίσης πως «Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν πρόκειται να μας αυξήσουν τον πληθυσμό. Να το κάνουμε όπως ο Ερντογάν, που είπε κάθε Τουρκάλα να κάνει πέντε παιδιά. Η Τουρκία έχει 80 – 90 εκατομμύρια πληθυσμό με αυτές τις προτάσεις Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά. Τελειώνοντας, δεν έμεινε εκεί αλλά χαρακτήρισε τα παιδιά ως “εθνική περιουσία”…

Κατά πάσα πιθανότητα, η στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ, θα είναι ψήφος κατά συνείδηση, χωρίς να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη, οπότε και έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, για να καθοριστεί «γραμμή» του κόμματος.

Τουλάχιστον 6-7 είναι οι βουλευτές που διατυπώνουν διαφωνίες, ενώ στο θέμα της τεκνοθεσίας είναι αντίθετοι τουλάχιστον 10, ίσως και περισσότεροι, όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr.

Αρνητικοί είναι σίγουρα οι βουλευτές νησιών όπως ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Μιχαηλίδης, που δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι: «Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνητική πρωτοβουλία είναι μια απόλυτη υποκρισία. Θα τα πούμε στη Βουλή επί της αρχής και εγώ είμαι στο όχι».